Naar boven

Partnership - Oqium & 3X3 Unites

3X3 Unites gelooft in het 3X3 Universe, een omgeving die veel meer is dan alleen 3X3 als sport. Het gaat om de lifestyle die bij 3X3 hoort. 3X3 Unites geeft die lifestyle een hele eigen plek onder community label 3X3 NEXT. Muziek, dans, art en uiteraard ook fashion krijgen hier veel aandacht. Sneakers zijn daarin essentieel! Als er één partij is die in Nederland onze community voorziet van sneaker fashion dan is dat Oqium. Oquim is online een grote speler. Maar ook offline zijn ze met hun prachtige winkels in Rotterdam en Amsterdam goed vertegenwoordigd. “Voor mij als basketballer en sneakerliefhebber is Oqium altijd een begrip geweest!” Zegt Jesper Jobse medeoprichter van 3X3 Unites. “De plek waar je moet zijn voor de nieuwste Jordans en andere releases. Dit maakt dat ik enorm uitkijk naar de mogelijkheden van deze samenwerking!”

YOUTH EMPOWERMENT

“Wij geloven in de manier van empoweren van jongeren die 3X3 Unites aanbiedt,” aldus Julius van Sauers van Oqium. Jongeren vanuit 3X3 Unites programma’s kunnen ook het Oqium platform gebruiken om verhalen te vertellen aan de rest van de community. Daarnaast trekken we met elkaar op in de communicatie over de nieuwste sneakerreleases, het organiseren van Oqium branded events voor jongeren en het creëren van werkgelegenheid voor jongeren.

Evolutie

Volgens Jesper is dit typisch zo’n partnership welke je van tevoren niet helemaal dichttimmert, maar waarin je juist elkaars creativiteit de ruimte wilt geven. “Oqium vindt het juist tof dat wij een organisatie in beweging zijn waardoor we continue naar nieuwe gezamenlijke kansen kijken. Beide partijen blijven manieren zoeken om de doelgroep op de juiste manier te bereiken en bedienen.”

Oqium ondersteunt het volledige 3X3 ecosysteem wat 3X3 Unites heeft gecreeërd. Van de 3X3 Leader programma's en het inspireren en verbinden van onze 3X3 community, tot aan de pro's. Daarmee speelt Oqium ook een belangrijke rol in het realiseren van de 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021.

Parijs 2024

Ook Oqium heeft net als de andere partners van 3X3 Unites de ambitie om tot tenminste de Olympische Spelen van Parijs de samenwerking door te ontwikkelen. Beide partijen zien de potentie van 3X3 als aanvulling op het reguliere basketballaanbod en gaan samen op zoek naar de mogelijkheden om via o.a. de 3X3 NEXT tak van 3X3 Unites elkaar te versterken.