Naar boven

Paul Meijering Stainless Steel en Talent&Pro hoofdsponsor van eerste FIBA 3X3 World Tour Masters ooit in Nederland

De FIBA 3X3 World Tour Masters Utrecht op 24 en 25 september nadert snel. Vandaag presenteren we de hoofdsponsors van dit fantastische evenement: Paul Meijering Stainless Steel en Talent&Pro! De internationale groothandel in roestvast staal en het detacheringsbureau voor hoogopgeleid talent steunen het 3X3 Basketball in Nederland al jaren. Nu verbinden zij zich ook aan deze primeur binnen het mondiale 3X3 Basketball. “Daarmee maken zij een enorm belangrijke mijlpaal voor deze jonge maar ook in Nederland razendsnel groeiende Olympische Urban sport mogelijk”. Aldus organisator en 3X3 Unites mede-oprichter Jesper Jobse.

World Tour in Nederland: “Droom die werkelijkheid wordt”

Paul Meijering Stainless Steel ondersteunt 3X3 Unites al sinds 2018 bij onder andere de verschillende 3x3 PRO events. Tijdens de 3x3 PRO League 2019 werden bijvoorbeeld meerdere stops in de bedrijfshal van Paul Meijering Stainless Steel georganiseerd. In 2021 was het bedrijf hoofdsponsor van de 3X3 Unites Challenger op het Jaarbeursplein in Utrecht. Het bedrijf uit Zaltbommel is al jaren een inspiratiebron voor 3X3 Unites, zegt Jesper Jobse: “we zijn trots op onze samenwerking en heel blij dat Paul en Conny Meijering wederom meegaan in onze ambitie om het 3x3 Basketball in Nederland naar het volgende niveau te tillen. We hadden de droom om ooit een FIBA 3x3 World Tour in Nederland te organiseren. Dit jaar gaan we deze droom realiseren, niet alleen voor de topsporters maar juist ook voor alle jongeren die wij dagelijks perspectief bieden.”  

“Buiten de gebaande paden” van de straat naar de wereldtop

Paul Meijering, als oprichter en CEO van Paul Meijering Stainless Steel, draagt de werkwijze van 3X3 Unites een warm hart toe en ziet in deze World Tour vooral ook een kans voor sportief talent om buiten de gebaande paden de top te bereiken. “Wij vinden het zeer waardevol dat jonge mensen kansen krijgen, ongeacht hun achtergrond, om zich verder te ontwikkelen. 3X3 Unites biedt ook daadwerkelijk deze kansen en helpt ieder jaar vele jongeren verder in hun leerproces of werkende carrière. Iets wat wij graag ondersteunen.” Steven Raaijmakers, CEO bij Talent&Pro vult aan: “We zijn ervan overtuigd dat we met dit evenement een hoop jonge mensen en organisaties inspireren en overtuigen van de kracht van sport als ontwikkelinstrument. Die missie van 3X3 Unites onderschrijven en steunen we volledig.”

Succes 3X3 Unites Challenger 2021 evenaren

Talent&Pro ondersteunde de 3X3 Orange Lions al succesvol in hun gooi naar deelname in Tokio (2020). Vanaf 2021 zijn ze ook partner van 3X3 Unites. Paul Meijering Stainless Steel en Talent&Pro maakten recent bekend zich als Legacy Partner langdurig te verbinden aan 3X3 Unites. De samenwerking voor de FIBA 3X3 World Tour Utrecht Masters 2022 is hier een mooi onderdeel van. En betekent, na de door Team Amsterdam gewonnen Challenger Utrecht van 2021, wederom een thuiswedstrijd voor ook de Utrechtse detacheerder.

Mark Schuurman, mede-oprichter van 3X3 Unites blikt terug en hoopt op dezelfde energie tijdens de komende World Tour: “Paul Meijering en Talent&Pro waren vorig jaar met even fanatieke als betrokken klanten en collega’s aanwezig tijdens de Challenger. Hun aanwezigheid en support heeft zonder meer een bijdrage geleverd aan de eindwinst van Team Amsterdam. Dat succes hopen we dit jaar natuurlijk te evenaren.”

Duurzaamheid als gemene deler

Een gezamenlijk speerpunt van de drie samenwerkende organisaties is duurzaamheid, volgens Jobse. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een symbool dat vertelt wie we zijn, maar vooral ook wat ons maatschappelijk verbindt. Daarom hebben we samen een duurzame drinkfles ontwikkeld, die gedurende de From the Streets to the World Tour-campagne overal terugkomt.” Schuurman: “Het spelen van 3X3 in de buitenlucht en bij zomerse temperaturen noodzaakt deelnemers voldoende te blijven drinken. Met deze custom made hervulbare drinkflessen beperken we ook nog eens onze ecologische footprint.”