Naar boven

START 3X3 UNITES GIRLS LEADER COURSE KAZERNE, AMSTERDA

AMSTERDAM – In de Kazerne Reigersbos is 3X3 Unites gestart met een nieuwe 3X3 Girls Leader Course in samenwerking met Nike Made to Play. 8 meiden zijn bezig met hun workshops, waarin ze verder gaan met het ontwikkelen van Life Skills door middel van 3X3, het leren eigenaarschap te nemen over hun eigen ontwikkeling en het leren doelen te stellen. 

MEER VROUWELIJKE ROLMODELLEN IN 3X3 BASKETBALL

3X3 Unites ontwikkelde in 2016 de 3X3 Leader Course. Een door het NOC*NSF erkende niveau twee opleiding waarin jongeren werken aan hun ‘Life Skills. Speerpunten van deze achtweekse opleiding zijn onder andere: 3X3 kennis, community building, rolmodel zijn/worden, positief coachen, één-op-één contact met jongeren en het organiseren van hun eigen evenement.

Daarnaast leren we de deelnemers om de Life Skills te herkennen bij anderen en het goed toepassen hiervan te belonen. Zodat naast hun eigen ontwikkeling ook de ontwikkeling van de wijk wordt gestimuleerd. 

Stichting 3X3 Unites en Made to Play willen samen de drempel verlagen voor meiden om te bewegen en ze de kans geven zich door middel van 3X3 basketball te ontwikkelen en onderdeel te worden van de community. Het doel van het programma is om meer vrouwelijke rolmodellen binnen de basketball community te creëren. Een belangrijke stap richting gelijkheid en inclusie in deze sport. Daarnaast is het bieden van een veilige plek om deze activiteiten in te organiseren ook een belangrijk punt. Zodat er ruimte wordt gemaakt voor de girls om samen de activiteiten, maar ook het sociale aspect van sporten te beleven.

WAAR ZIJN WE TE VINDEN?

Voor de komende tijd gaan Bas Roosendaal en Yueliza Gonzalez elke vrijdag van 17:00 tot 19:00 nog met de groep meiden aan de slag. Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten bij de Kazerne Reigersbos? Dat kan! Je bent elke week op vrijdag van 18:00 tot 19:00 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Girls Leaders bij de Kazerne. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.

Wil je ook deelnemen aan een Leaderopleiding bij jou in de buurt, kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.