Naar boven

START 3X3 UNITES GIRLS YOUNG LEADER COURSE AMSTERDAM

AMSTERDAM – Op donderdag 3 juni is er een nieuwe 3X3 Girl Young Leader Course gestart in samenwerking met Nike Made to Play. 10 jonge meiden tussen de leeftijden van 12 tot 15 jaar zijn aan deze bijzondere Leader Course begonnen die gegeven wordt in de sporthal bij het Bijlmer Park. 

Het programma en de opbouw van deze 3X3 Young Leader Course is hetzelfde als de gewone Leader Course, maar hierbij ligt de nadruk meer op de life skills en sociale vaardigheden en minder op het organiseren van activiteiten. De jonge kinderen leren bijvoorbeeld zichzelf te uiten, om te gaan met feedback, maar ook hoe je iemand netjes en correct aanspreekt. Wat betreft activiteiten zijn ze niet de verantwoordelijke. Ze mogen de oudere 3X3 Leaders assisteren tijdens de activiteiten en zo actief onderdeel worden van de community!

MEER VROUWELIJKE ROLMODELLEN IN 3X3 BASKETBALL

3X3 Unites ontwikkelde in 2016 de 3X3 Leader Course. Een door het NOC*NSF erkende niveau twee opleiding waarin jongeren werken aan hun ‘Life Skills. Speerpunten van deze achtweekse opleiding zijn onder andere: 3X3 kennis, community building, rolmodel zijn/worden, positief coachen, één-op-één contact met jongeren en het organiseren van hun eigen evenement.

Daarnaast leren we de deelnemers om de Life Skills te herkennen bij anderen en het goed toepassen hiervan te belonen. Zodat naast hun eigen ontwikkeling ook de ontwikkeling van de wijk wordt gestimuleerd. 

Sport is een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling. Vanaf een jonge leeftijd sporten, zorgt voor meer vertrouwen bij kinderen. De meest inactieve groep kinderen zijn meisjes in de leeftijd van 10 tot 16 jaar oud. Daarom streven stichting 3X3 Unites en Made to Play er samen naar om de drempel te verlagen voor meiden om te bewegen en hen ook de kans te geven zich door middel van 3X3 basketball te ontwikkelen en onderdeel te worden van de community. Het doel van het programma is om meer vrouwelijke rolmodellen binnen de basketball community te creëren.

Een belangrijke stap richting gelijkheid en inclusie in deze sport. Daarnaast is het bieden van een veilige plek om deze activiteiten in te organiseren ook een belangrijk punt. Zodat er ruimte wordt gemaakt voor de girls om samen de activiteiten, maar ook het sociale aspect van sporten te beleven.

WAAR ZIJN WE TE VINDEN?

Voor de komende tijd gaan onze 3X3 Girl Leaders Yueliza, Jaydaly en Ilse elke donderdag van 17:30 tot 18:30 met deze jonge meiden aan de slag. Helaas is er geen activiteit verbonden aan deze 3X3 Young Leader Course. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.

Wil je ook deelnemen aan een Leaderopleiding bij jou in de buurt, kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.