Naar boven

START TWEEDE 3X3 UNITES LEADER COURSE KATWIJK

KATWIJK – Op donderdag 3 juni is op het Court Goerie gestart met de tweede 3X3 Unites Leader Course in Katwijk mede mogelijk gemaakt door een partnership met Stichting Zorg en Zekerheid en in samenwerking met het Welzijnskwartier en basketballvereniging Grasshoppers. Op vrijdag 14 mei heeft de eerste lichting van de 3X3 Unites Leader Course in Katwijk hun diploma in ontvangst mogen nemen. Nu is het de beurt aan een nieuwe groep Katwijkse jongeren.

JONGEREN IN HUN KRACHT ZETTEN

3X3 Unites ontwikkelde in 2016 de 3X3 Leader Course. Een door het NOC*NSF erkende niveau twee opleiding waarin jongeren werken aan hun ‘Life Skills. Speerpunten van deze achtweekse opleiding zijn onder andere: 3X3 kennis, community building, rolmodel zijn/worden, positief coachen, één-op-één contact met jongeren en het organiseren van hun eigen evenement.Daarnaast leren we de deelnemers om de Life Skills te herkennen bij anderen en het goed toepassen hiervan te belonen. Zodat naast hun eigen ontwikkeling ook de ontwikkeling van de wijk wordt gestimuleerd. 

Stichting 3X3 Unites en Stichting Zorg en Zekerheid vinden elkaar in hun wens om lokaal impact te maken en de buurt beter maken. ‘Wij geloven dat door het kleine te omarmen je grote verandering teweeg kan brengen’ zegt Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites en voormalig 3X3 international en speler van Sportiff Company Grasshoppers. Hij vervolgt: ‘Wanneer jongeren in hun kracht staan, kunnen zij hun hele omgeving in beweging brengen. Dat is precies wat we nu samen met alle betrokken partijen realiseren in Katwijk.’

WAAR ZIJN WE TE VINDEN?

Coördinator en Team NL speler Kasper Averink gaat elke donderdag van 17:00 tot 19:00 met de groep aan de slag voor het ontwikkelen van nieuwe en belangrijke life-skills. Daarnaast leren ze ook hoe ze activiteiten moeten organiseren en de bewoners van de wijk erbij moeten betrekken. 


Wil jij meedoen aan 3X3 activiteiten op het Court Goerie? Dat kan! Je bent elke week op donderdag van 17:00 tot 18:00 welkom om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de 3X3 Leaders op het Court Goerie. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ga naar www.3x3unites.com voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van alle activiteiten bij jou in de buurt.


Wil je ook deelnemen aan een Leaderopleiding bij jou in de buurt, kijk dan hier voor meer informatie of neem contact met ons op.