Naar boven

STREET basketball

Street basketball, wat is dat?

Street basketball, ook wel streetball genoemd, is een variant op het basketbal dat de meeste van ons kennen. En dan hebben wij het over de variant met twee baskets en teams met vijf spelers. Wat maakt street basketball dan anders en wat zijn de overeenkomsten met 3X3 basketball? Good question! 3X3 Unites geeft jou het antwoord.

STREET BASKETBALL VS. 3X3 BASKETBALL

Het mag duidelijk zijn dat street basketball op ‘the streets’ is ontstaan. Dat klinkt bekend, toch? Dat klopt, want 3X3 basketball is ook op de straat ontstaan. Eigenlijk zijn street basketball en 3X3 basketball dezelfde sporten. De regels zijn wat minder formeel dan bij het traditionele basketball. De wedstrijden zijn kort maar krachtig en je speelt het met 3 tegen 3 basketbalspelers. Meer weten over 3X3 basketball of de 3X3 basketball regels? Go ahead! Het is de moeite waard om je in deze dynamische en uitdagende sport te verdiepen.

Street basketball 3X3

OORSPRONG STREET BASKETBALL

Street basketball komt, net zoals het traditionele basketbal, uit de Verenigde Staten. Vooral in New York is het een populaire sport, maar ook in andere steden wordt het veel gespeeld. Sommige plaatsen hebben hun eigen streetball toernooien.

Misschien heb je wel eens gehoord van Hoop-it-Up of de Houston Rockets' Blacktop Battle. Dit zijn de twee bekendste streetball toernooien ter wereld. Wil je street basketball spelen of bekijken? Dan hoef je echt geen ticket te boeken naar the States, gelukkig kan dit ook gewoon in Nederland. Bekijk waar en wanneer 3X3 basketball toernooien plaatsvinden.

LET’S PLAY STREET BASKETBALL!

Het mooie van 3X3 basketball is dat iedereen het kan spelen. Op professioneel en recreatief niveau zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om deel te nemen aan street basketball.

Wat heb je nodig?
  • 2 teams
  • per team 3 spelers en 1 wissel
  • een (3X3) basketball court
  • een basketbal
  • een dosis sportiviteit en energie

Nieuwsgierig naar meer of interesse in een samenwerking? Let’s get in touch!
Neem contact op met 3X3 Unites.