Naar boven

Talent&Pro wordt Legacy partner van 3X3 Unites

Vorig jaar augustus maakte 3X3 Unites en Talent&Pro bekend samen te gaan werken. Nu, negen maanden later, wordt de samenwerking uitgebreid en is Talent&Pro officieel Legacy partner van 3X3 Unites! “We hadden altijd al het gevoel dat we qua DNA dichtbij elkaar lagen”, zegt Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites. Nu, na een intensieve periode samenwerken, is het bewijs geleverd en het fundament voor een productieve toekomst gelegd.”

BUILDING A LEGACY

Nadat Talent&Pro eerder de Orange Lions in hun kwalificatie naar Tokio 2020 ondersteunde, en dit ook richting Parijs 2024 blijft doen, zet Talent&Pro zich nu ook via 3X3 Unites structureel in voor de gehele 3x3 piramide. Lokaal in de wijk, maar ook in de ambitie om jaarlijks grote internationale evenementen naar Nederland te halen. Dit jaar leverde dat al het eerste succes op. 3X3 Unites mag de eerste FIBA World Tour in Nederland ooit organiseren, op het Jaarbeursplein in Utrecht.

KENNISDELING OP ORGANISATIENIVEAU

3X3 Unites en Talent&Pro zetten zich daarnaast in op het delen van elkaars netwerk en kennis. “Het is fantastisch als er een partnership ontstaat tussen twee partijen die van elkaar kunnen leren”, zegt Mark Schuurman, co-founder van 3X3 Unites. “Wij zijn enorm succesvol in de activatie van onze jongeren via 3X3 basketball. En hopen hen ook na hun opleiding en sportcarrière kansen en mogelijkheden te bieden. Talent&Pro heeft ruim twintig jaar ervaring in de beroepsgerichte begeleiding van deze groep. Daarom gaan we met dit vernieuwde partnership bijvoorbeeld inzetten op de employability van onze achterban.”

UTRECHT

Talent&Pro gaat 3X3 Unites landelijk ondersteunen, maar is zelf gevestigd in Utrecht. Met de 3X3 Unites Challenger vorig jaar, de FIBA 3x3 World Tour dit jaar (beide in de Domstad) en de maatschappelijke projecten in Hoograven, Leidsche Rijn en Overvecht wordt Utrecht voor 3X3 Unites een steeds belangrijkere stad voor de 3X3 community. Tijdens de FIBA 3x3 World Tour zullen we Talent&Pro dan ook zeker terugzien, volgens Marketing Manager Katja Catshoek: “De 3X3 Unites Challenger vorig jaar was absoluut een van de hoogtepunten van het jaar voor ons. We kijken reikhalzend uit naar de komende World Tour op het Jaarbeursplein.”

TALENTONTWIKKELING

Talent&Pro ontwikkelt professionals voor een carrière in de financiële sector, overheid, energie en telecom. Kostbare werkervaring opdoen, uitgebreide opleidingsmogelijkheden en persoonlijke coaching bij het ontdekken van je kwaliteiten vormen daarbij een belangrijke basis. De missie “Talent onbegrensd laten groeien” sluit naadloos aan bij 3X3 Unites.

Dit maakt ons partnership uniek, volgens Talent&Pro CEO Steven Raaijmakers. “Het Legacy partnership is een logisch gevolg van de klik die we hebben qua energie, ambitie en doelgroep. Ik vind het supertof dat wij onze kennis van de arbeidsmarkt, van carrièregericht opleiden en van persoonlijke coaching kunnen gaan delen met het team van 3X3 Unites. Andersom kunnen wij als werkgever nog veel leren van de manier waarop 3X3 Unites in korte tijd door heel Nederland een hechte community van enorm betrokken jongeren heeft gebouwd.”