Naar boven

Team Amsterdam wint prestigieuze eerste World Tour!

De volgende stap in de Olympische droom van 3X3 basketball

In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 staat 3X3 basketball voor het eerst op het programma. Nederland is al enkele jaren bezig aan een wereldwijde opmars. Team Amsterdam Talent & Pro heeft zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een FIBA 3X3 World Tour gewonnen. In Doha Qatar, waar de hele wereldtop aanwezig was boekte het team overtuigend 5 overwinningen op rij om er met de titel van door te gaan. De topscorer en MVP van de World Tour kwam ook uit Team Amsterdam Talent & Pro.
Het team met internationals Aron Royé, Arvin Slager, Julian Jaring is voor dit seizoen aangevuld met de Serviër Maksim Kovacevic om Nederland tot een volgende hoogte te brengen. Team Amsterdam Talent & Pro (zoals het team heet in de FIBA 3X3 World Tour) was in de finale uiteindelijk te sterk voor Novi Sad, het team van nummer 1 speler van de wereld Dusan Bulut.
Waar pionier Jesper Jobse sinds kort nog speler was heeft hij inmiddels het stokje van manager overgenomen, en met succes. Serviër Maksim Kovacevic was de eerste internationale transfer in het 3X3 basketball en bewees zijn waarde door bij een stand van 19-19 met nog 4 seconde op de klok de beslissende 2 punter te maken voor de overwinning.
“De komst van Maksim heeft geholpen bij dat laatste stapje te zetten. Met al zijn ervaring maakt hij iedereen dagelijks beter. Dat hij nu in zijn eerste grote toernooi als van deze waarde is voor zijn nieuwe team is heel fijn” zegt Jesper Jobse oprichter en oud speler van Team Amsterdam.
“ Ook gewaardeerd 5-5 international Arvin Slager heeft zijn draai als 3X3 speler helemaal gevonden  en werd naast topscorer ook MVP van het toernooi. Als Nederland mogen we trots zijn op deze volgende stap!”

De Nederlandse spelers van Team Amsterdam Talent & Pro bereiden zich nu voor op de Olympisch Kwalificatie toernooien eind mei en begin juni waar in totaal nog 4 plekken voor de Olympische Spelen van Tokio te verdienen zijn. Het Nederlands team is dus in ontwikkeling en laat zien, dat in Tokyo serieus kans maakt op medailles.