Naar boven

Team Antwerpen wint eerste fase 3x3 PRO League en plaatst zich voor World Tour Utrecht

Afgelopen zaterdag vond midden in de Transvaalwijk in Den Haag de tweede ronde van 3x3 PRO League 2022 plaats. De tweede ronde betekende tevens het einde van de eerste fase van de 3x3 PRO League 2022. Een eerste fase die bestaat uit een ranking van de tweede eerste evenementen. Aan de hand van deze ranking wordt bepaald welk team de eerste hoofdprijs van $10.000,- pakt en zich tevens voor de FIBA 3x3 World Tour Utrecht Masters plaats. Genoeg om voor te spelen dus afgelopen weekend.

Teams mogen tijdens de 3x3 PRO League in totaal 6 spelers gebruiken waarvan 4 per evenement. Zo zagen afgelopen weekend in Den Haag de twee finalisten uit Utrecht namelijk Antwerpen en New York Harlem er qua formatie anders uit.

Antwerpen startte afgelopen zaterdag in poule B direct met een slippertje door te verliezen van Tel Aviv die in de eerste wedstrijd. Team Tel Aviv won ook overtuigend van Almere en in een zeer spannende wedstrijd plaatste Antwerpen zich ten

Antwerpen startte afgelopen zaterdag in poule B direct
met een slippertje door te verliezen van Tel Aviv die in de eerste wedstrijd. Team Tel Aviv won ook overtuigend van Almere en in een zeer spannende wedstrijd
plaatste Antwerpen zich ten koste van Almere alsnog voor de kwartfinales.

In poule A won Amsterdam overtuigend zijn beide wedstrijden en ging samen met Jeruzalem ten koste van Almere door naar de kwartfinales. In poule C was het Utrecht dat overtuigde en van zowel Danube als Paramaribo won. Danube plaatste zich na een spannende wedstrijd tegen Paramaribo ook voor de kwartfinale. In poule D was het Harlem die beide wedstrijden zonder veel inspanning won. Team Omaha die de eerste stop mistte plaatse zich door een overwinning op Arnhem wel voor de kwartfinale.

In de kwartfinales kwam de grootste verrassing van Omaha die van afstand niet leken te kunnen missen en heel gemakkelijk met 3 man van team Tel Aviv wist te winnen. Met Omaha gingen Amsterdam dat van Danube won, Antwerpen dat van Harlem won en Utrecht dat Jeruzalem aan de kant schoof naar de halve finale. Omaha bleef van buiten alles raken en leken met 3 man vleugels te hebben. Utrecht kwam er ondanks lengte overwicht niet aan te pas en Omaha ging naar de finale! Amsterdam dat toch als favoriet de wedstrijd tegen Antwerpen in ging lukte het niet de overwinning te pakken waarmee Antwerpen zich opnieuw voor de finale plaatste. Deze finale plek was voor Antwerpen al genoeg om de eerste fase van de 3x3 PRO League te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de FIBA 3x3 World Tour Utrecht Masters.

Team Omaha won de finale nog wel van Antwerpen wat complimentwaardig is omdat ze 5 wedstijdstrijden met 3 man speelden.


Op zondag was het weer voor stop 2 van de 3x3 Pro League Women. Team Nijmegen mocht, net als in Utrecht in groep A openen tegen de dames uit Tubbergen. De dames uit Gelderland wonnen overtuigend en lieten direct zien de goede vorm van twee weken terug door te trekken.

De dames uit Groningen lieten direct erna zien dat ook zij niet waren gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. In hun eerste wedstrijd werd team Eindhoven met overtuiging aan de kant gezet. De Twentse dames van Tubbergen groeiden in het toernooi, rechten hun rug en wonnen hun wedstrijden van Groningen en Eindhoven en wisten zicht daarmee achter team Nijmegen te plaatsen voor de halve finale.

In poule B was het team team Rotterdam dat dat overtuigend aan de dag begon door direct een statement te maken. Hun wedstrijd tegen Amsterdam ging gelijk op tot 5-5, maar toen zette Rotterdam aan en stokte de productie bij Amsterdam volledig. De Rotterdammers liepen hard uit en eindigde de wedstrijd vroegtijdig door er 21-5 van te maken.

Terwijl Utrecht de groepswinst pakte was de laatste groepswedstrijd al een finale voor Rotterdam en Rijswijk, de winnaar zou doorstoten tot de halve finale. De wedstrijd leek in het voordeel van de Rijswijkse dames te worden beslist die met nog 6.4 seconden te gaan 12-10 voorstonden. In de slotseconden wisten de Rotterdamse dames echter nog een schot te lossen die er inviel. Over-time was het oordeel en hierin trokken de dames van Rotterdammers aan het langste eind.

In de halve finale bleef team Nijmegen stabiel en zette Rotterdam met overtuiging aan de kant. In de andere halve eindstrijd was het Tubbergen dat zich liet zien. Zij maakten het de dames van Utrecht erg moeilijk en lieten zien dat ook zij aanspraak wilden maken op de felbegeerde ticket voor een plek in de 3x3 PRO Leauge Final. In het slot van deze halve finale was het toch weer Utrecht dat zich oprichtte en met 11-13 won.

Omdat Nijmegen al geplaats was voor de 3x3 PRO League Final ging de finale puur om de ranking punten. Nijmegen overtuigde opnieuw en maakte duidelijk ook straks in Utrecht tijdens de 3x3 World Tour de favoriet te zien.

Over precies een maand zijn we terug met de Final van de 3x3 PRO League voor mannen en stop 3 voor de 3x3 PRO League van de dames. Op 23 en 24 augustus zijn we in de Scheepsbouwloods in Amsterdam Noord!

CLICK HERE FOR ALL PICTURES