Naar boven

Unieke avond tijdens eerste 3X3 Unites Fundraising Gala Diner

Het weekend van 24 en 25 september stond volledig in het teken van de FIBA 3x3 World Tour Masters Utrecht en de finale van de Women’s PRO League 2022. Voor 3X3 Unites, een groep 3X3 Leaders en het zakelijke netwerk startte dit monumentale weekend echter al op vrijdag, met het allereerste 3X3 Unites Fundraising Gala Diner. Een unieke avond met interessante sprekers, lekker eten en het mooie zakelijke netwerk van 3X3 Unites. Dit alles werd afgesloten met een klein feestje midden in het stadion. 

Sinds de oprichting in 2016 zet Stichting 3X3 Unites zich in om jongeren in binnen- en buitenland door middel van 3x3 basketball in hun kracht te zetten. Door deze jongeren te stimuleren in hun eigen ontwikkeling én (daarmee) die van hun omgeving. Inmiddels zijn er meer dan 700 jongeren opgeleid tot 3X3 Leader en bereiken & activeren we alleen in Nederland jaarlijks al meer dan 65.000 jongeren. Ook tijdens de World Tour werd er weer een record aantal 3X3 Leaders gediplomeerd.

 

Doordat de 3X3 Unites community groeit wordt steeds duidelijker dat de behoefte tot het opleiden van jongeren enorm groot is. Als stichting willen wij dit momentum gebruiken om nog meer impact te kunnen maken. Zelfs op plekken waar dit vanuit andere organisaties en instanties niet ondersteund (kan) worden. Met dit doel kwam de 3X3 Unites community op vrijdag 23 september bij elkaar. 

Host Neal Peterson sprak de avond aan elkaar. Het programma startte met een update over 3X3 Unites door founders, Mark Schuurman en Jesper Jobse. Gevolgd door Ignacio Soriano, Head of Events & Partnerships of FIBA 3x3, die sprak over de samenwerking met 3X3 Unites en de unieke kijk op het organiseren van een World Tour Stop van 3X3 Unites.

Na het eerste deel van het diner was het de beurt aan Kyle ‘the Voice of 3x3’ Montgomery. Hij sprak over hoe hij de World Tour ervaart, hoe hij nicknames verzint voor spelers en over zijn liefde voor de game en de World Tour.
Hij werd opgevolgd door Jesper Jobse en JP DeSmedt, initiatiefnemer voor de kledinglijn vanuit FIBA 3x3, die voor de allereerste merchandise collab tussen 3X3 Unites en FIBA 3x3 presenteerde. Niet alleen is de kledinglijn uniek, maar ook het statement wat de FIBA met deze lijn maakt. Nog nooit eerder sprak FIBA haar steun voor een organisatie in de 3x3 wereld zo expliciet uit. De kledinglijn is een symbool voor de samenwerking en de kansen die beide organisaties samen zien en willen pakken.

Claim hier jouw unieke 3X3 Unites & FIBA 3x3 collab item

Alle opbrengsten gaan naar het opleiden van meer jongeren door middel van 3x3. 

Het laatste deel van het programma bestond uit een Q&A van team 3X3 Next met Team Amsterdam en Worthy de Jong. Gevolgd door een interview van Yueliza Gonzalez Figuero met speelsters en rolmodellen Loyce Bettonvil en Melissa ‘t Jong.
Aan het einde van de avond gingen bij de meeste aanwezigen toch ook nog even de voetjes van de vloer op de deuntjes van DJ Mike Lewis.  

Het was een bijzondere en waardevolle avond waarin we met elkaar de impact die stichting 3X3 Unites hebben weten te vergroten. Wil jij ook het verschil maken en de missie van de 3X3 Unites community ondersteunen?! Neem dan contact met ons op via: mark@3x3unites.com