Naar boven

Warm debuut 3x3 PRO League in Hilversum!

Op zondag 25 juni werd op het Marktplein in Hilversum de 3x3 PRO League voor zowel mannen als vrouwen gespeeld. De hitte speelden een enorme rol deze dag. Waar het een uitdaging voor de spelers was om alle wedstrijden het maximale te geven genoten de toeschouwers tegelijkertijd in het zonnetje vanaf de tribune of het terras van restaurant Mout.

De samenwerking tussen 3X3 Unites en de gemeente Hilversum is het afgelopen jaar een succesvolle gebleken. De basis was het opleiden van Hilversumse jongeren tot 3X3 Leaders en het organiseren van lokale activiteiten en Street Leagues.

Ook werden vanuit de samenwerking met Nike activiteiten voor vluchtelingen georganiseerd en dan nu ook de 3x3 PRO League op het Marktplein. Hilversum en 3x3 blijken dus een goede match te zijn.

Naast de 32 wedstrijden die uiteindelijk leiden tot overwinningen voor Team Utrecht bij de mannen en Team Katwijk voor de vrouwen gebeurde er meer in Hilversum. Zo werden de 3X3 Leaders door de wethouder toegesproken en gediplomeerd en werden er naast het hoofdveld allerlei activiteiten voor de Hilversumse jeugd georganiseerd.

De video hiernaast geeft een prachtig beeld van een zeer geslaagde 3x3 dag in Hilversum!