Naar boven

Week van Unites // 24 tot 30 mei

Het lijkt erop dat de zomer eindelijk is aangebroken. In de laatste dagen van afgelopen week hadden we eindelijk echt mooi weer. Dat maakt onze activiteiten nog leuker! De week vloog voorbij en is het dus weer tijd om terug te kijken naar de hoogtepunten. Het was een week waarin opnieuw een grote groep Leaders hun welverdiende diploma mocht ontvangen. Daarnaast organiseerden een groot aantal Leaders in opleiding hun afsluitende events en uiteraard laten we de leukste momenten in foto’s van de activiteiten van afgelopen week zien.Week zeven van het buitenseizoen zit er alweer op! Tijd om terug te blikken op afgelopen week. Een week waarin naast onze bijna 50 wekelijkse activiteiten ook topsport en speciale meiden activiteiten op het programma stonden.

Ook zo benieuwd naar de activiteiten die we bij jou in de buurt organiseren?

Ga naar ons activiteitenoverzicht
EINDEVENT 3X3 LEADER COURSE HOOFDDORP

Ons belangrijkste wapen voor de lokale en persoonlijke groei van 3X3 Unites: De 3X3 Leader Course. In Leiderdorp organiseerden wij dit jaar in samenwerking met de gemeente voor het eerst de Leader Course. Na 8 weken workshops mochten de Leaders vorige week zondag hun afsluitende evenement organiseren. Net zoals de activatie tijdens de opleiding was het afsluitende evenement georganiseerd door de Leaders in opleiding een groot succes. Met gepaste trots was opleider Kasper Averink aanwezig op het evenement en zag hij de jongeren zich van hun beste kant laten zien.

De hele dag werd er non-stop gespeeld in twee leeftijd ’s categorieën: 12 tot 18 jaar oud en 18 plus. Het evenement had een behoorlijke aantrekkingskracht voor mensen uit de buurt want met 50 deelnemers was het goed bezocht. Daarnaast hadden de 3X3 Leaders ook gezorgd voor leuke ‘’challenges’’. Deze waren behoorlijk out of the box. Zo was er een free run parcours naast het veld voor jong en oud, werden er diverse kracht challenges gedaan zoals: push ups, wall sits, pullups. Uiteraard werden er leuke prijzen uitgedeeld en zelfs de lokale krant kwam nog langs om een leuk artikel te maken. om het hoogste podium in 3X3 te kunnen bereiken.

3x3 toernooi utrecht

In Utrecht kwam de nieuwe lichting 3X3 Leaders uit eigen initiatief op het idee om een speciale 3X3 activiteit te organiseren. Het organiseren van het event wordt ondersteund door het Maatschappelijke diensttijd project (MDT). Dit speciale 3X3 event vond plaats bij het Leidsche Rijn College. Het laatste toernooi op die locatie was een groot succes en ook deze keer kwam een groot aantal jongeren bij het evenement langs.

Er waren meer dan 130 aanmeldingen vanuit uit de wijk zelf en de omgeving. Met fantastisch weer afgelopen zaterdag dus alle ingrediënten voor een succesvol evenement. Los van de wedstrijden voor jong en oud was er ook een groot scherm waarop er gekeken kon worden naar de live wedstrijden vanaf het OKT in Graz. Uiteraard keken we met zijn allen de wedstrijden van de Orange Lions mannen en vrouwen.  

We kunnen spreken van een geslaagd event als we co-founder Mark Schuurman en opleider en coördinator Kasper Averink moeten geloven. 

We maakten van de mogelijkheid gebruik om tijdens dit evenement gelijk alle Leaders uit Utrecht hun welverdiende diploma te geven. Zowel de Leaders die hun opleiding in Hoograven volgden, als die vanuit Leidsche Rijn kregen hun diploma uitgereikt door de wethouder sport van Utrecht.  

Eindevent 3X3 Leader Course in Heerenveen  

Ook de meiden vanuit de girls only Leader opleiding in Heerenveen hadden afgelopen zaterdag hun afsluitende evenement. Onder toeziend oog van opleider Ata Einolhagh en coördinator Bas Rozendaal organiseerden de meiden een sportdag voor meisjes uit groep 5 t/m 8 van verschillende basisscholen uit Heerenveen. De verschillende scholieren maakte kennis met 3X3 en deden 5 verschillende challenges. Het evenement vond plaats op de skeelerbaan bij Sportstad in Heerenveen en op het fantastische outdoor court wat naast de skeelerbaan ligt.  

De meiden hebben het super georganiseerd wat ervoor gaat zorgen dat ook deze groep Leaders binnenkort zijn diploma in ontvangst mag gaan nemen. 

De week van Unites in foto's
Leidsche Rijn college, Utrecht
Nice layup for the win! 
NDSM
Pick-ups all day everyday at NDSM  
Overslag
Vroeg beginnen is oud gedaan! 
Oosterpark
3X3 Leader Jaston showed de deelnemers hoe je het moet doen 
Vechtstraat
BALL IS LIFE 
 

Museumplein
Practice makes the perfect shot  
Beloegastraat
3X3 Leader Sesen leert jonge deelnemer de fundamentals 
HEERENVEEN