Naar boven

What happened in February?

With basketball in the netherlands

Februari was een opwindende maand voor basketballers en fans van basketball in ons land. We nemen je graag mee door de vier belangrijkste evenementen die tijdens deze spannende tijd plaatsvonden.

VROUWEN BASKETBALTEAM

Als eerste hebben we het Nederlandse vrouwenbasketbalteam. Ondanks een indrukwekkende start in de kwalificaties van 2021, slaagden ze er niet in om hun momentum vast te houden.

Na een nederlaag tegen Tsjechië en een overwinning op Ierland kwamen ze in de laatste fase 20 punten tekort tegen Tsjechië. Helaas betekende dit hun uitschakeling voor het Europees kampioenschap van 2023.

GOFUNDME-ACTIE U20 DAMES NL

In januari startte Iris Vennema een gofundme-actie om het Nederlandse U20-damesteam te helpen deel te nemen aan het Europees kampioenschap in Roemenië. Vanwege een tekort aan geld was het team aanvankelijk niet geregistreerd voor het evenement. Vennema weigerde echter deze uitkomst te accepteren en slaagde erin om binnen slechts drie weken een verbazingwekkende €24.840 op te halen!

WORTHY DE JONG

Een jaar geleden deed ik mee met een basketballkamp wat werd georganiseerd door Ata de Coördinator in Groningen. Hij vroeg me daarna of ik ook 3X3 Leader wilde worden. Dat leek me leuk dus ik heb meegedaan aan de 3X3 Leader Course. Onderdeel van onze opleiding was dat we ons moesten bewijzen dat we een community konden opbouwen, zodat we er mee door mochten gaan. We hebben een serie binnen activiteiten georganiseerd en een eindevent en het was een succes!

FIBA 3X3 WORLD TOUR WESTERGASFABRIEK

Als laatste maar zeker niet de minste, werd aangekondigd dat de FIBA 3x3 World Tour dit jaar terugkeert naar Nederland. De iconische locatie in het hart van Amsterdam zal gastheer zijn voor dit spannende evenement.

Blijf op de hoogte en volg @3x3unites en @3x3pro voor meer informatie en updates over de FIBA 3x3 World Tour Masters van dit jaar!