Naar boven

Womens 3x3 PRO League Final in uitverkocht World Tour stadion

Naast de FIBA 3x3 World Tour Utrecht Masters vond afgelopen zondag in de Betcity Arena op het Jaarbeursplein in Utrecht ook de finale van de 3x3 PRO League voor vrouwen plaats. In een Final Four systeem gingen 4 teams met elkaar de strijd aan in twee halve finales en een finale. Op het spel stond een cheque van €7.500,- voor de winnaar. Een nooit eerder vertoonde prijzenpot voor een damestoernooi.

In de eerste halve finale nam team Barendrecht, welke zich via de 3x3NL tour geplaatst had op tegen team Groningen die dankzij een derde plaats in de 3x3 PRO League hun plaatsje hadden afgedwongen. In deze wedstrijd was Barendrecht duidelijk te groot. Voornamelijk door een goed schietende Janine Guijt werd het nooit een wedstrijd en won Barendrecht overtuigend met 21-1.

In de andere halve finale waren het dezelfde twee teams die eigenlijk de hele 3x3 PRO League als samen gedomineerd hadden. Team Utrecht en Nijmegen maakte er een iets spannendere wedstrijd van maar net als in de PRO League was Nijmegen ook nu de betere van de twee en werd er gewonnen met 21-7.

In de finale zagen we twee teams aan elkaar gewaagd. Strijdend in een bomvol stadion maakte Nijmegen en Barendrecht er een echt finale van. Barendrecht bleek echter op het laatst aan het langste eind te trekken en de ervaring van bijvoorbeeld Loyce Bettonvil gaf hierbij de doorslag.

De €7.500,- ging terecht mee naar Barendrecht!

SFEERBEELDEN

3x3 Challenger 2021 Utrecht
3X3 basketball finale 3X3 Challenger