Naar boven

Nieuwe 3X3 Leader Course bij het Leidsche Rijn College in Utrecht bijna afgerond

De 3X3 Leader Course die acht weken geleden is gestart in Utrecht wordt bijna afgerond. Deze 3X3 Leader Course wordt gefinancierd door het Utrechtse sportakkoord. Utrecht is een van de steden waar 3X3 Unites al langere tijd erg actief is. Met dank aan de vele samenwerkingspartners hebben er de laatste jaren in Utrecht veel 3X3 activiteiten en 3X3 Leader Courses plaatsgevonden. Ook nu is de 3X3 Leader Course goed gevuld en doen er negen toekomstige 3X3 Leaders aan mee.

De groep van negen deelnemers bestaat uit een interessante mix van basketballers en niet basketballers, met jongens en meiden tussen de 16-33 jaar. Ook zijn we trots om te vermelden dat dit de eerste 3X3 Leader Course is die door Melissa ’t Jong wordt gegeven, zij vertelt hierover: ‘’Ik vind het erg leuk om de 3X3 Leader Course in mijn eigen stad te geven en me te verdiepen in de opleiding en de leaders waar we het mee doen. We hebben net twee weken gehad en de leaders hebben al allerlei ideeën over community building, waar de ene helft zich vooral wil richting op jonge kinderen (u12), is de andere helft meer geïnteresseerd is in jongeren (15-18 jaar). Dat gaat dus een interessante mix worden!’’

Melissa wordt tijdens de 3X3 Leader Course ondersteund door Luc de Vries. Hier zijn wij als 3X3 Unites erg blij mee, want Luc is een van de jongeren die de 3X3 Leader Course vorig jaar in Utrecht heeft afgerond!

Elke opleidingsdag wordt afgerond met de organisatie van een 3X3 activiteit. Spelers uit de buurt kunnen hier gratis aan deelnemen. De 3X3 activiteiten vinden plaats op dinsdagen, voor U12 van 17:00-18:00 en voor 15+ van 18:00-19:00, in het Leidsche Rijn College in Utrecht. Adres: Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht

Ook zijn de deelnemers bezig met het organiseren van een eindevent van deze 3X3 Leader Course, waarvoor ze al mooie ideeën hebben. Ze gaan een 3X3 toernooi organiseren in Utrecht voor zowel jong als oud. Hierbij is het plan om op één van de velden rolstoelen neer te zetten, dit is een onderdeel van het toernooi en elk team moet hier minimaal één keer spelen. Op deze manier kunnen de deelnemers ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel 3X3 basketbal te spelen. Naar onze mening een erg mooi en creatief idee! Het evenement zal plaatsvinden in de meivakantie, op dinsdag 3 mei. Van 12:00-14:00 voor de jongere leeftijdsgroep en van 15:00-17:00 voor de oudere leeftijdsgroep.

Iedereen kan zich met zijn eigen team inschrijven. Mocht je interesse hebben, houd dan onze website in de gaten.

Wil je weten aan welke activiteiten je nog meer kan deelnemen? Klik dan hier