Naar boven

3x3 Leader Course Ten Einde in Amersfoort!

3x3 Unites is al geruime tijd actief in Amersfoort. In deze bruisende gemeenschap hebben we basketbal velden met verstelbare baskets, een skatepark en zelfs een calisthenics park. De combinatie van deze fantastische faciliteiten creëert een omgeving die sport en lichaamsbeweging bevordert.

Onze nieuwe leiders in Amersfoort organiseerden onlangs een spannend evenement op zondag 1 oktober, op een van deze velden. Ze nodigden ongeveer 50 tot 60 enthousiaste jonge basketballers uit om deel te nemen aan het plezier.

De 3X3 Leader Course

De reis begon in de zomer met onze 3x3 leiderschapsopleiding en mondde uit in de vorming van een sterke, dynamische groep van 14 leiders. Onze groep vertegenwoordigt een diverse reeks leeftijden, van 14 tot 25 jaar, inclusief vier getalenteerde jonge vrouwen. Onder onze leiders hebben we mensen die verbonden zijn aan lokale basketbalclubs, individuen die uitblinken in basketbal op hoog niveau en anderen die gepassioneerd zijn over streetbasketbal binnen de gemeenschap.

Basketbal in Amersfoort bloeit, en het is de moeite waard om op te merken dat verschillende jonge mannen uit onze leidersgroep graag lid willen worden van lokale basketbalclubs. Echter, vanwege de grote vraag zijn deze clubs momenteel vol. Dit is waar de aanwezigheid van goed onderhouden buiten basketbal velden binnen de gemeenschap van onschatbare waarde is, omdat dit deze aspirant-spelers de mogelijkheid biedt om van hun favoriete sport te genieten.

Gedurende de cursus hebben we ons gericht op belangrijke aspecten zoals het bevorderen van positieve betrokkenheid bij de gemeenschap, het aanpassen van onze aanpak aan verschillende doelgroepen en vaardigheidsniveaus, het plannen van evenementen en de effectieve verdeling van taken.

Inzichten van course instructeur Nezar Kanbier

Terugkijkend op de reis deelde onze cursusinstructeur Nezar Kanbier zijn gedachten over onze leidersgroep: "Aan het begin van de cursus merkten we een relatief laag niveau van initiatief op onder de leiders. Tijdens het slot-evenement was er enige verwarring over de taakverdeling, wat leidde tot frustratie binnen de groep. Echter, deze aanvankelijke onzekerheid en frustratie zorgden ervoor dat onze leiders hun verantwoordelijkheid namen, elkaar ondersteunden en efficiënt taken verdeelden. Het was echt inspirerend om te zien hoe ze afwisselende leiderschapsrollen op zich namen, elkaar begeleidden en taken effectief verdeelden."

Toekomstige Plannen en Doelen

Diverse plannen en doelstellingen zijn al geuit door onze leiders, waaronder de organisatie van een exclusieve basketbalcompetitie binnen Amersfoort, het verbeteren van de betrokkenheid van de gemeenschap en het werken aan de installatie van een waterput nabij het basketbalveld. Maar voordat ze zich storten op deze spannende projecten, zullen onze leden hun prestaties vieren met een welverdiende diploma-uitreiking. Dit gedenkwaardige evenement zal plaatsvinden tijdens het 100e World Tour-evenement in de iconische Gashouder in Amsterdam! 🎓🏀