Naar boven

3X3 Unites in Amsterdam Noord!

3X3 Unites leidt sinds de oprichting jongeren op tot gerespecteerde 3X3 Leaders, die een voortrekkersrol in hun community vertegenwoordigen. Nadat onze 3X3 Leaders hun opleiding van 8 weken hebben afgerond krijgen ze hun, door het NOC*NSF gecertificeerde, diploma’s. Hiermee kunnen de 3X3 Leaders vervolgens mee aan de slag om verschillende 3X3 activiteiten te organiseren bij hen in de buurt of stad.

In deze serie zetten we één voor één de regio’s in de spotlight waar onze 3X3 Leaders actief zijn en vertellen we wat allemaal nou precies doen in deze regio. Deze week nemen we je mee naar stadsdeel Noord in Amsterdam.

Er is geen regio waar je ons op meer courts kan vinden dan in stadsdeel Noord. Onze 3X3 Leaders zijn op maar liefst 6 courts te vinden verspreid over het hele stadsdeel. Met één wel heel bijzondere court. Namelijk de art-court op de NDSM-werf. Elke week worden op deze courts activatie momenten georganiseerd om de jeugd en community meer te laten bewegen!

Check hier voor activiteiten bij jou in de buurt!
De courts van Noord
3X3 Amsterdam Noord NDSM
NDSM-Werf
3X3 Amsterdam Noord Spreeuwenpark
Spreeuwenpark
3X3 Amsterdam Noord Wilderijk
Wilderijk
3X3 Unites en onze partners in amsterdam noord

3X3 Unites is inmiddels 3 al jaar actief in stadsdeel Amsterdam Noord. In deze 3 jaar tijd is er een hechte community gebouwd die nog steeds elke dag groeit. Er zijn in totaal twee 3X3 Leader Courses gegeven. De 3X3 Leaders die tijdens deze courses zijn opgeleid dragen nog steeds actief hun steentje bij in de community in Noord.

Door het hele land werkt 3X3 Unites samen met lokale overheden en partners om een positief verschil te kunnen maken in de maatschappij. De partners waar we mee samen werken in Amsterdam Noord zijn:

Stadsdeel Noord – binnen het domein sport en welzijn faciliteert de projecten die wij binnen dit stadsdeel uitvoeren.
Northside Ballers Amsterdam - De lokale basketbalvereniging waar we in 3 jaar tijd een hele hechte band mee hebben opgebouwd en veel activiteiten en evenementen mee organiseren.
Welzijnsorganisaties - Tenslotte werken we samen met verschillende welzijnsorganisaties in de regio Amsterdam Noord zoals Stichting Dock, SCIANDRI en Stichting Elance. Met deze partijen trekken we samen op in het organiseren van activiteiten en evenementen. Met een aantal leuke activeiten waaronder een NBA2K toernooi in tijdens de Wintergames dit jaar.

We zijn enorm trots op de partners waar we in Noord mee samenwerken. Waardoor we onze impact kunnen vergroten en kunnen bijdragen aan het versterken van de lokale community.

 Lees meer over wat 3X3 Unites voor uw gemeente kan betekenen
3X3 Leader Finn is een belangrijke leader geworden voor het 3X3 Unites team

Finn is 19 jaar oud en is opgegroeid in Diemen-Zuid maar is hij nu vaak in het centrum van Amsterdam te vinden. In 2018 werd hij aangesproken bij zijn lokale veldje door een 3X3 Leader die vroeg of hij zelf ook een 3X3 Leader zou willen worden. Hij was direct enthousiast.

Ondertussen heeft hij ook de instructeurs opleiding achter de rug en ziet hij zijn rol binnen de organisatie steeds meer groeien. 3X3 Unites staat voor hem echt als een unity. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen, iedereen is gelijk aan elkaar.

3X3 Utrecht Finn Phaelig

Door middel van die eenheid kunnen we een duurzamere toekomst waarmaken en als leader zijnde kan hij hier al helemaal een voorbeeld in zijn voor de jongere generatie. Door ze bepaalde dingen te leren en verbinden met elkaar.

Ook is hij veel bezig met duurzaamheid, hij ontdekte zijn passie voor dit tijdens zijn reis naar Azië waar hij bijvoorbeeld talloze flesjes water steeds moest kopen. Hij begon zich verder te verdiepen en te kijken naar oplossingen voor deze vervuilende methodes. Op deze manier is hij ook zo op zijn studie gekomen: Future Planet Studies.

LEES MEER OVER FINN IN ZIJN LEADERS OF UNITES