Naar boven

3X3 Unites in Utrecht

Door het hele land leidt 3X3 Unites jongeren op tot gerespecteerde 3X3 Leaders. Nadat de Leaders hun diploma hebben gehaald gaan ze aan de slag met het organiseren van de tofste 3X3 activiteiten in hun buurt of stad. In deze serie delen we elke week een mooi overzicht van alle regio’s waar we in Nederland nou allemaal actief zijn. Deze week nemen we je mee naar de regio waar de Domstad ligt: Utrecht

what we do in Utrecht

Wat doet 3X3 Unites nou precies in Utrecht? Dat is een goeie vraag want we zijn nog niet eens een jaar actief in Utrecht. Het programma dat wij in Utrecht organiseren is binnen no time erg succesvol geworden door de inzet van vele sterke individuen en een goede samenwerking met partnerorganisaties. Het doel van het programma is om een maximale impact te creëren in verschillende wijken voor Utrechters. Dit doen we door jongeren te inspireren en ondersteunen om hun dromen realiteit te maken.

Zo zijn er, vanuit het ‘Challenge Sportakkoord Utrecht’, eind 2020 twee programma’s gestart met een tweetal 3X3 Leader Courses in de wijken Hoograven en in Leidsche Rijn. Deze 3X3 Leader Courses zijn ontwikkeld om jongeren te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en om lokaal het verschil te maken. In dit programma leren jongeren belangrijke Life Skills door middel van 3X3 en dagen we hen uit om hun ambities waar te maken. Met deze 3X3 Leader Courses hebben we in totaal in deze periode tientallen 3X3 Leaders in Utrecht opgeleid. Na hun opleiding zijn ze gestart met activatie programma’s op verschillende courts. Het resultaat hiervan is dat zij ervoor zorgen dat er op lokaal niveau een structureel aanbod is van 3X3 activiteiten waar de wijk met diverse deelnemende doelgroepen trots op is.

3X3 Unites Utrecht

De 3X3 Leader Courses sluiten we altijd af met een grootschalig evenement of activiteit met verschillende onderdelen voor jong en oud. Beide dagen waren een groot succes en de ongeveer 70 deelnemers zaten beide dagen vol met energie.

Daarnaast hebben de 3X3 Leaders tijdens de wintermaanden als onderdeel van de Winter Games, mede een initiatief van de Krajicek Foundation en Cruyff Foundation, extra activiteiten gehost. Hiermee zorgden zij ervoor dat jongeren in corona tijd een perspectief hadden. De Winter Games waren bedoeld om door extra sport- en spelactiviteiten jongeren te motiveren in beweging te komen.

De lokale samenwerkingspartners in Utrecht dragen sterk bij aan het succes in de regio

Zo'n succesvolle start in een stad is alleen mogelijk door middel van sterke samenwerkingsverbanden met andere organisaties uit de regio. We vragen graag de aandacht voor onze bijzondere samenwerkingspartners in de regio Utrecht, waar we met veel plezier in de afgelopen maanden mee gewerkt hebben.

Voor de organisatie van events en grootschalige activiteiten binnen dit programma werkt 3X3 Unites samen met de lokale verenigingen SVO, Cangeroes en UBALL Academy. Daarnaast signaleren deze verenigingen jongen die de potentie hebben om 3X3 Leader te worden, welke wij vervolgens in de opleiding deel laten nemen.
Verder werken we ook samen met maatschappelijke organisaties zoals Sport Utrecht, stichting Jou, stichting On the Move, stichting Life Goals en de Tussenvoorziening.
De Nederlandse Basketball Bond (NBB) is ook aangehaakt op het programma in Utrecht en ondersteunt de ontwikkeling in de regio.

Tot slot een 'shout out' naar de gemeente Utrecht die samen met 3X3 Unites regelmatig onderzoek doet naar nieuwe mogelijkheden om het programma verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we ons programma zo goed mogelijk aanpassen naar de nieuwe behoeftes van de stad en zo up to date te blijven met de nieuwste ontwikkelingen

Ben jou nou ook benieuwd wat 3X3 Unites voor jouw gemeente kan betekenen?

3X3 Unites voor gemeenten
WAT KOMT ER BINNENKORT NOG MEER AAN IN UTRECHT?!

Momenteel zijn we binnen de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) extra actief onder leiding van project O. Acht weken worden er verschillende urban activiteiten gehost waaronder vanuit ons ook Girls Only 3X3 activiteiten. Deze specifieke activiteiten worden gehost door 3X3 Leaders Kenza en Charlotte. Deze powergirls staan voor inclusie en willen dat er meer girls en dames zich thuis voelen in de 3X3 Unites community. Daarnaast bieden we onder leiding van 3X3 Leaders Isabel en Luc ook activiteiten aan voor hulpbehoevenden en zetten Stef en Merel zich in de voor ons nieuwe wijk Overvecht.

3X3 Unites Utrecht

Zaterdag, 29 mei wordt in Leidsche Rijn een speciale 3X3 activiteit georganiseerd waarbij de 3X3 Leaders hun diploma uitgereikt krijgen en deelnemers onder aanvoering van een DJ, allerlei prijzen kunnen winnen. Als klap op de vuurpijl kan iedereen op een groot scherm de spelers van Team NL komen supporten. Zowel de mannen als de vrouwen 3X3 teams strijden dan om hun volgende stap in the road to Tokyo. Het Olympisch Kwalificatie Toernooi is van donderdag 26 tot en met zondag 30 mei in Graz, Oostenrijk. 

Naast dit programma zijn we druk achter de schermen aan de slag om aankomende zomer uit te breiden met 3X3 Street Leagues Utrecht en opvolgende events die leiden naar een internationaal topevent in september op het Jaarbeursplein.

Wil jij ook deelnemen aan één van onze 3X3 activiteiten in Utrecht?

Ga naar 3X3 Unites activiteitenoverzicht