Naar boven

3X3 Unites verzorgt ‘Off the Bench’ workshop voor social start-up Klabu

Dinsdag 24 augustus was onze schitterende court op de NDSM-werf het podium voor weer een hele bijzondere workshop. Dit keer verzorgden Bas Rozendaal (Coördinator Opleidingen), Nikki de Haas (Coördinator vluchtelingen programma’s), Finn Paehlig en Sergio Blom (beide 3X3 Leader) een workshop voor het ‘Off the Bench!’ Programma van KLABU. KLABU is een social start-up die sport en spel inzet om over de hele wereld het verschil te maken in de levens van jonge vluchtelingen. 

In Amsterdam worden elke week op dinsdag ‘Off the Bench’ trainingen en workshops gegeven voor vluchtelingen en ongedocumenteerde migranten om zo elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen, van elkaar te leren en dat allemaal door middel van sport. 

3X3 Unites en KLABU delen hetzelfde DNA waarin beide organisatie het verschil maken in het leven van jongeren met sport als middel. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat het contact wat al langer loopt zou leiden tot een eerste activiteit. Tot groot enthousiasme van beide organisaties was daar afgelopen week dan de eerste workshop voor ruim 30 deelnemers. Bas, Nikkie, Finn en Sergio leerden de deelnemers meer over 3X3 én over de life skills die 3X3 de spelers biedt. “Het was echt een hele leuke groep om mee te werken die vanaf het begin enthousiast meededen.” zei Bas Rozendaal van 3X3 Unites. “Dit smaakt wat mij betreft naar meer!”.

Meer weten over de maatschappelijke thema's waarop 3X3 Units actief is? Klik op de button hieronder.

MAATSCHAPPELIJKE THEMA'S