Naar boven

Basketball spelers 3X3 Unites

3X3 BASKETBALL SPELERS

Afgelopen zomer (2021) lieten de 3X3 basketball spelers de urban sport 3X3 basketball debuteren op de Olympische Spelen in Tokio. Voor de spelers was dit een sportdroom die uitkwam, letterlijk van de straat naar de Olympische Spelen. Behalve een droom was het ook een historische dag voor het Nederlands Basketbal.

De 3X3 basketball spelers van Orange Lions 3X3 vertegenwoordigde Nederland tijdens dit debuut met verve. Hun drive en kwalificatie heeft zich vertaald naar de 5e plaats die ze op de Spelen wisten te behalen. Deze mannen vormen ook de basis van Team Amsterdam dat meedoet aan de professionele internationale toernooien zoals de FIBA 3X3 World Tour.

3X3 basketball spelers team

Zelf een 3X3 Basketball Speler

Jesper Jobse weet alles van sportdromen. Hij was namelijk zelf een 3X3 basketball speler bij Team NL en Team Amsterdam voordat hij 3X3 Unites oprichtte. Naast het behalen van 2 zilveren WK medailles in 2017 en 2018 mocht hij destijds aanschuiven bij verschillende partijen om meer te vertellen over de plannen richting de Olympische Spelen in Tokio en het belang van ondersteuning voor de ontwikkeling van deze sport. Als een sport zich wil ontwikkelen is er talent en een goed plan nodig. Behalve een half basketbalveld, een basket en een bal, mogen bij de ontwikkeling van 3X3 als sport ook de 3X3 basketball spelers die zich aan het proces commiteren niet ontbreken.

3x3 basketball speler Dimeo van der Horst

Bekende 3X3 BASKETBALL SPELERS

Misschien heb je ze tijdens de Olympische spelen al voorbij zien komen. De 3X3 basketball spelers die het urban basketbal op de kaart hebben gezet voor Nederland. Dimeo van der Horst is de #1 ranked speler van Nederland. De naam Arvin Slagter, zegt je vast ook wel wat. Arvin een een gerenomeerd speler van het traditionele 5 tegen 5 basketbal waar hij onder andere record international voor Nederland is.

Na zijn overstap in 2019 naar het 3X3 basketball past Arvin zich razendsnel aan. Jessey Voorn is ook zo’n oranje leeuw die samen met Arvin Slagter naar Tokio vertrok om voor Nederland uit te komen. Voor Jessey kwam dit als een grote verrassing na een moeilijke periode bij Heroes Den Bosch.

3X3 heeft vele internationale sterren. Dusan Bulut wordt wereldwijd gezien als de 3X3 G.O.A.T. (greatest of all time). Bulut veroverde met Servië 4x de wereldtitel en won daarnaast 4 keer de World Tour Final met team Novi Sad. Dejan Majstorovic won samen met Bulut dezelfde successen en is momenteel de #1 speler van de wereld. Majstorovic maakte begin 2021 de overstap naar het nieuwe servische team UB. Nauris Miezis en Karlis Lasmanis zijn de grote sterren van team Riga en het nationale team van Letland. Miezis en Lasmanis leidde Letland in de zomer van 2021 naar het eerste Olympisch goud in het 3X3 basketball.

Lengte 3X3 Basketball Spelers

Klinkt leuk, denk je nu misschien, maar je bent geen 2 meter lang waar de basketbalspelers vooral bekend om staan. Dat hoeft ook niet. Want we zeiden het al, iedereen kan 3X3 basketball speler worden. Zelfs de leeftijd doet er niet toe. Behalve sport en spel bieden we nog meer. Wij geloven namelijk in sport for development. 3X3 basketball bewijst eigenlijk alleen al vanuit haar achtergrond en groei dat het sport voor ontwikkeling is, omdat het de snelst groeiende urban sport ter wereld is! Dat alleen al is motivatie en inspiratie. In een razend tempo is 3X3 basketball doorgegroeid van straatsport naar een professioneel georganiseerde Olympische sport. Dat betekent dat jij eventueel van talent door kunt groeien naar pro. Mochten jouw ambities daar niet liggen, dan kun je als 3X3 basketball speler belangrijke life-skills ontwikkelen die binnen meerdere maatschappeljk situaties succesvol in te zetten zijn.

3X3 Basketball uitproberen

Ben je enthousiast of nieuwsgierig geworden en wil je samen met 3X3 basketball spelers een potje basketballen? Dan moet je natuurlijk wel weten waar dit kan. We hebben in Nederland officiële 3X3 basketball courts waar 3X3 Unites activiteiten organiseert. Wil je gewoon meer informatie over de sport, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Of lees meer over wat is 3X3 basketball. Hopefully we see you on the court!