Naar boven

De week van 3x3 Unites // 3 tot 9 mei

Een nieuwe week dus ook weer de serie: De week van Unites… 

We vertellen je over alle vakantie evenementen die gepland stonden deze meivakantie. Welk court er deze week in de spotlight stond; Het court Kraaiennest gevestigd in het midden van Amsterdam Zuidoost. Ook vertellen we je meer over de kick-off van de 3X3  Leader Course in Amsterdam Zuidoost bij het Lely Lyceum court.

Verder stonden de 3X3 Leaders zoals jullie gewend zijn van ons klaar voor jullie bij jouw lokaal veldje voor de vetste activiteiten!

Ook benieuwd naar de activiteiten bij jou in de buurt?

Ga naar ons activiteitenoverzicht

FOTO VAN DE WEEK

Tabithaplein, Amsterdam // Dunk van flying 3X3 Leader Finn.

Deze foto is afgelopen maandag genoment tijdens één van de meivakantie evenementen. Er werd een klein toernooitje werd georganiseerd met alle deelnemers. De 3X3 Leaders organiseerden ook shooting games met alle deelnemers, zoals 7up en shootout. De 3X3 Leaders zorgden er voor dat jong en oud een leuke middag beleefden. Leeftijd maakte niet uit maar een ding was zeker en dat was dat het er intensief aan toe ging. Wat opviel was dat er ook veel dames aanwezig waren bij deze activiteit. 'Cause girls got game too!

Er stonden maar liefst 8 evenementen gepland in Amsterdam voor de meivakantie die druk werden bezocht door alle deelnemers en een zeer groot succes waren! We kijken uit naar de volgende vakantie waarin we weer veel evenementen kunnen organiseren.

Foto door: @maumaupics

3X3 basketbal court Kraaiennest Amsterdam
COURT IN DE SPOTLIGHT // Kraaiennest Court

Dit court, Kraaiennest, is vernoemd naar het nabijgelegen metrostation Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost. Hierdoor is het court super toegankelijk, doordat het makkelijk is te bereiken is met het openbaar vervoer. Kraaiennest is een van de eerste courts waar wij als stichting 3X3 Unites zijn begonnen met het organiseren van activiteiten. Dit is een van de redenen waarom dit court een echte Legacy Court is die wij koesteren als organisatie.

Eén van de hoogtepunten die we hebben kunnen organiseren op deze court was in 2016. Dit jaar hebben wij de wereldkampioen van 3X3 Basketbal, Servië, naar Kraaiennest gebracht. De spelers van dit team hebben hier uitgebreid contact gelegd met de lokale jeugd. Een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

Kick-off Leader Course Amsterdam Zuidoost

Een nieuwe week met wederom een kick-off van een gloednieuwe 3X3 Leader Course. Een nieuwe lichting leergierige jongeren wordt de komende 8 weken in Amsterdam Zuidoost klaargestoomd om een echte 3X3 Leader te worden. Zo kunnen deze jongeren een echt rolmodel worden voor hun eigen community en die daaromheen. We stimuleren de ontwikkeling van deze jongeren door middel van 3X3 basketbal en leren ze hierbij belangrijke 'Life Skills' die later goed van pas kunnen komen zoals: verantwoordelijkheid nemen, oplossingsgericht denken en natuurlijk leiding durven te nemen en de te regie pakken over hun eigen ontwikkeling.

3X3 Unites Iftar

De eerste week staat de kennismaking centraal en wordt er vooruitgekeken naar het volledige programma. De toekomstige 3X3 Leaders zijn meteen goed gestart! Er werd bijvoorbeeld al fanatiek nagedacht over het eindproject dat ze gaan organiseren en kwamen ze meteen al met goede ideeën om de community in Zuidoost verder uit te bouwen.

Ook werd het er natuurlijk op het einde gespeeld en dat ging het er fanatiek aan toe! Er waren meerdere runs en iedereen had het vooral naar zijn zin. De eerste bijeenkomst is de lat meteen hooggelegd door de groep en ze zullen zich dan ook aan dit niveau blijven optrekken.

Ook leader worden? Schrijf je nu in!

De week van Unites in foto's
3X3 Spreeuwenpark
Spreeuwenpark

Good defence, better offense!

3X3 NDSM-Werf
NDSM-Werf

Jonge schutter die aan het trainen is!

3X3 Leiderdorp
Leiderdorp

Goede hand-off van de 3X3 deelnemers!

3X3 Tabithaplein
Tabithaplein

Nice reverse lay-up van de jonge deelnemer bij het 3X3 meivakantie evenement.

3X3 Sumatraplein
Sumatraplein

Practice makes perfect

3X3 Amsterdam Noord
Amsterdam Noord

3X3 deelnemer die open staat voor het wide open schot.

3X3 Henrick de Keijserplein
Henrick de Keijserplein

Plagen van de 3X3 Leader hoort er ook bij!

Next Podcast
Kazerne

Season one van de NEXT Podcast is a wrap!

3X3 Vechtstraat
Vechtstraat

3X3 Leader Benicio leert de jeugd fundamentals.