Naar boven

De week van Unites // 21 juni tot en met 27 juni

We zijn weer aan het einde van de week beland, wat betekent dat we graag met jullie The Week of Unites delen. De week waarin de 3X3 Street League 2021 van start ging in 4 verschillende regio’s verdeeld over 16 steden. Helaas kon er nog niet op elk court gespeeld worden vanwege het slechte weer op vrijdag avond maar desalniettemin werd op veel courts fel gestreden in verschillende leeftijdscategorieën.

Naast de 3X3 Street League gingen uiteraard ook de reguliere activiteiten op de verschillende courts door en organiseerde de opgeleide Leaders uit Amsterdam Zuidoost en IJmuiden hun officiële eindevent.

Ben je ook zo benieuwd naar de activiteiten bij we bij jou in de buurt organiseren go check it out!

Ga naar ons activiteitenoverzicht
3X3 Street League officieel van start in alle regio’s
3X3 Street League - The west coast

Afgelopen maandag ging de 3X3 Street League na al het harde voorbereidende werk van het hele 3X3 Unites team dan eindelijk van start! De 3X3 Street League begon in de West Coast regio in Leiderdorp met de 13-17+ competitie die des ondanks dat slechte weer met veel regen en harde wind gestart werd. Het plezier en de competitiviteit was desondanks het weer goed en de deelnemers lieten hun beste spel zien.

Ook in Katwijk kon de U13 categorie op zaterdag een start maken en in Amstelveen konden alle categorieën op vrijdagavond en zaterdag ochtend een start aan hun 3X3 Street League maken. In Rotterdam en Hoofddorp proberen we komende week nog een inhaalmoment te vinden voor het niet door kunnen gaan van de activiteiten daar.

3X3 Leiderdorp
3X3 NDSM
3X3 Street League Amsterdam Teritory

In Amsterdam Teritory werd er op woensdag begonnen met de 18+ op het prachtige court op het NDSM-werf. In een goede sfeer maar met felle strijd werd er om de eerste punten gestreden. Niet alleen was er vermaak voor de spelers, ook verzamelde er steeds meer publiek rondom het veld die vermaakt werden door het mooie spel.

In Amsterdam Oost en Amsterdam Zuid werd een start gemaakt in de U13 categorie. Deze week zal ook de 3X3 Street Leage in Amsterdam Zuidoost en IJmuiden van start gaan.

3X3 Street League Utrecht District

Afgelopen vrijdag begon ook in Den Bosch de 3X3 Street League met de 18+ competitie. Met de 5 teams die zich ingeschreven hadden was het een begin van de Street League waar we trots op kunnen zijn. Er waren veel fanatieke teams uit verschillende steden in zuid Nederland die zich in Den Bosch verzamelden.

Na een gezamenlijke warming-up begonnen alle teams met veel energie aan het toernooi. In totaal zijn er acht competitiewedstrijden gespeeld waarbij het er intensief aan toe ging. Zo gingen team Brabantse boys en team Leusteus nek aan nek en stonden ze aan het einde van het toernooi beiden bovenaan met drie overwinningen.

In Utrecht en Amersfoort werd er in motregen bij onder meer het Leidsche Rijn College ook een start gemaakt op vrijdagavond. Ook daar bleek het enthousiasme onder deelnemers krachtiger dan het weer!

3X3 Katwijk
3X3 STREET LEAGUE THE NORTH

Zaterdag was ook Heerenveen aan de beurt om te starten met de Street League. Zo werden er twee competities gestart: de 18+ competitie voor de heren en de 13+ competitie voor de dames. Het was een geslaagde middag met twee toernooitjes waarbij de sfeer er goed in zat. Bij de 18+ heren competitie werden er met 3 teams gespeeld door een team dat zich afmeldde. Alle wedstrijden waren leuke en spannende wedstrijden maar uiteindelijk kon maar een team het beste zijn en dat was het team van de Brandweerboys die door hun basketbal ervaring de doorslag gaven om het toernooi op hun naam te zetten in Heerenveen.

Bij de 13+ competitie van de dames werd er ook met 3 teams gespeeld. Door het weer dat roet in het eten gooide werden er uiteindelijk maar 3 speelrondes gespeeld. Uiteindelijk was team Vinum de concurrentie te sterk en wonnen ze het toernooi met twee overwinningen en 0 Losses. We willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun tijd en inzet tijdens het toernooi en we kijken nu al uit naar de volgende stop van de Street League!

3X3 Lely Lyceum
Eindevent Lely lyceum

Afgelopen woensdag werd door de nieuwe lichting 3X3 Leaders in Reigersbos het traditionele afsluit event georganiseerd. De nieuwe lichting 3X3 Leaders hadden een te gekke BBQ georganiseerd met een daarbij horend 3X3 toernooi. Zo hing er een goede vooral gezellige sfeer met goede muziek en natuurlijk lekker eten. Van de BBQ werd goed genoten en elke deelnemer heeft z’n maag goed weten te vullen tijdens de pauzes die tijdens het toernooi werden ingelast.

Er waren verschillende activiteiten georganiseerd met prijzen die de deelnemers konden winnen. Zo werd er bijvoorbeeld shootout en 7UP gespeeld voor diverse prijzen, ook mochten de winnaars van het toernooi naar huis met een 3X3 Wilson basketbal.

Het afsluit event sloeg goed aan bij veel mensen uit de directe omgeving zo waren er maar liefst 30 mensen aanwezig. Volgens Opleider en coördinator Daud hebben de jongens goed werk geleverd en verdienen ze een schouderklop voor het leuke maar vooral gezellige afsluit event dat ze goed hebben georganiseerd!

Eindevent IJmuiden

Zaterdag was het traditionele afsluit event van IJmuiden. Het was van het begin gelijk een topactiviteit mede door de grote opkomst. Het event begon met een toernooi van U13 met veel jonge kinderen uit de wijk zelf. Er waren maar liefst 8 teams die tegen elkaar speelde, ondertussen werden er hotdogs en water uitgedeeld aan alle deelnemers. Dit zorgde ervoor dat de kinderen extra konden genieten van het event.

Na de U13 was het tijd voor de oudere deelnemers. Ook hier waren er maar liefst 8 gemixte teams van jongens en dames gemaakt en ging het hard tegen hard want er kan maar 1 winnaar zijn!

Volgens opleider en coördinator Bas Rozendaal was het een zeer geslaagd event mede door de goede organisatie van de 3X3 Leaders en de vele actieve deelnemers uit de wijk zelf. We zijn blij om te zien dat de Leader Course goed aanslaat in IJmuiden en hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe lichting 3X3 Leaders voor goede activatie momenten gaan zorgen!

De week van Unites in foto's
3X3 Gijzenveldplantsoen
Gijzenveldplantsoen

Lekker weer dus alle hoopers komen op de been bij ons wekelijks activatie moment!

3X3 Martizstraat
Maritzstraat

No easy Lay-up here!

3X3 Ijmuiden
IJmuiden

Grote opkomst tijdens het afsluit event van de 3X3 Leaders!

3X3 Lely Lyceum
Lely lyceum

We take care of our courts!

3X3 Museumplein
Museumplein

The essentials in life: A Basketball and a hoop!

3X3 Den Bosch
Den Bosch

Deelnemer van de Street League met een easy floater

3X3 Heerenveen
Heerenveen

Welcome to the fly high club

3x3 NDSM
NDSM

Tough shot van de deelnemer tijdens de Street League

3X3 Vechtstraat
Vechtstraat

Postgame too strong!