Naar boven

FIBA 3X3 Unites Challenger Utrecht 2021 komt naar Nederland

Nederlandse Olympiërs 3X3 basketball te bewonderen op het Jaarbeursplein Utrecht 19 en 20 september

Na het succes van het 3X3 Basketball op de Olympische Spelen in Tokyo, komen de beste spelers ter wereld - inclusief de Orange Lions - nu naar Utrecht. Op 19 en 20 september organiseert 3X3 Unites een FIBA Challenger in een uniek 3X3 stadion, waar alle bezoekers dankzij een eigen skybox geheel COVID-proof van 3X3 op het hoogste niveau kunnen genieten. Koop je kaarten hier!

Het jaarbeursplein in Utrecht is het derde weekend van september het toneel van de 3X3 Unites Utrecht Challenger. De afsluiter van een zomer vol 3X3! De zomer begon in juni met de 3X3 Street League voor deelnemers uit het hele land. Gevolgd door de 3X3NL Tour en 3X3 PRO Cups.

De winnaars van de 3X3 Pro Cups krijgen de kans zich in Utrecht te meten met de wereldtop, waaronder de Olympische mannen van TeamNL. Precies zoals het in 3X3 werkt; van de straat naar de wereldtop.
Captain van TeamNL, Dimeo van der Horst, is verheugd dat hij met zijn Team Amsterdam eindelijk weer live het Nederlandse publiek mag gaan vermaken. ‘De afgelopen jaren hebben we over de hele wereldtoernooien gespeeld om ons voor te bereiden op de Olympische Spelen van Tokyo met een 5e plaats als resultaat. We hebben als team veel stappen gemaakt en hebben zin om in een vol stadion in Utrecht te laten zien waar we toe in staat zijn.’
Eerste 3X3 PRO Cup Final Women

Tijdens de Challenger in Utrecht is er nog een primeur; de dome wordt het huis van de eerste 3X3 Pro Cup Final voor vrouwen. ‘Op dit moment is er nog veel ongelijkheid binnen de sport tussen mannen en vrouwen.’ Geeft Mark Schuurman, medeoprichter bij 3X3 Unites aan. ‘De internationale tour en het prijzengeld voor vrouwen staan in schril contrast met die van de mannen. Daarom hebben we samen met onze partners een eigen podium met prijzengeld gecreëerd voor Nederland’s beste vrouwenteams. Wat ons betreft een volgende stap naar meer gelijkheid in de sport.’ Na de kwalificatie van de teams tijdens de 3X3 PRO Cups wordt er op maandag 20 september door de vrouwen gestreden tijdens het 3X3 PRO Cup Final Women.

3X3 Unites

Organisatie van het toernooi is in handen van van 3X3 Unites. ‘In alles wat wij doen proberen we spelers perspectief te bieden en ontwikkeling te stimuleren.’ zegt Jesper Jobse, oud 3X3 international en medeoprichter van 3X3 Unites. ‘We doen dit door het DNA van de sport te omarmen. Daar is deze toernooireeks een perfect voorbeeld van. Niet alleen de deelnemers geven we perspectief door hen de mogelijkheid te bieden het op te nemen tegen de wereldtop, maar ook de jongeren waarmee we samenwerken geven we een unieke kans om van dichtbij deel uit te maken van de organisatie van een internationaal topsportevent van deze grootte.’