Naar boven

Jesper Jobse oprichter 3X3 Unites

Jesper Jobse

Jesper Jobse met als bijnaam ‘The Job’ is voormalig captain van het Nationale 3X3 team. In de zomer van 2017 en 2018 werd Jesper met het Nederlands team vice-wereldkampioen. In amper drie jaar tijd speelde hij zijn Team Amsterdam uit de anonimiteit naar de top van de wereldranglijst. Hun autonome, zelfregulerende aanpak bleek te werken. Jesper Jobse speelde zichzelf daarnaast in de kijker met een plek in het All Star team op beide WK's.

Jesper Jobse 3X3 Unites

3X3 pionier Jesper Jobse

“Toen ik in 2014 jaar de overstap maakte vanuit het reguliere basketbal, wist eigenlijk niemand in Nederland hoe het spelletje op internationaal niveau moest worden gespeeld. Als 3X3 basketball team waren we ambitieus en gedreven en hebben niet afgewacht. We voelden ons pioniers en namen met elkaar de verantwoordelijkheid voor àlle aspecten van ons proces.

Drie jaar lang trainden en coachten we elkaar en onszelf. We stelden onze eigen doelen, regelden onze internationale inschrijvingen en waren ons eigen reisbureau. Tussendoor deden we aan budgettering, marketing en PR. We zorgden voor een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

We werken bewust aan de positieve sfeer in; het liefst in een goed restaurant of onderweg op zoek naar the best coffee in town.”

Mede-oprichter 3X3 Unites

Samen met Mark Schuurman startte Jesper Jobse 3X3 Unites in 2016. Vanuit het geloof om 3X3 basketball als middel in te zetten op een manier zoals het hem in de 3 jaar daarvoor ook had geholpen in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Jesper Jobse voor zijn 3X3 carrière

Jesper stuurde tijdens een bescheiden prof carrière in het 5 tegen 5 basketbal af aan de PABO in Zwolle. Werkte een aantal jaar als docent op een topsportschool waarna hij verhuisde naar Amsterdam om als zelfstandige binnen sport en onderwijs aan de slag te gaan. Jesper gaf gedragstrainingen voor jongeren binnen het onderwijs, hield inspiratiesessie voor docenten en sporttrainers over positieve benadering en werkte als sportpedagoog en procesbegeleider. En dat was niet voor niets. De kennis en ervaring die Jesper Jobse in deze periode heeft hij opgedaan, komt nog steeds goed van pas.

Jesper Jobse off the court

In 2020 speelde Jesper Jobse zijn laatste 3X3 toernooi in Debrecen en stopte hij als 3X3 international. Dat betekende overigens niet het einde van zijn 3X3 carrière. Waar ‘The Job’ voorheen alles gaf op het veld, doet hij dat nu off the court voor 3X3 Unites. “Ik geloof in de kracht van 3x3, zowel in maatschappelijk opzicht als in de topsport.”


Heb jij net als Jesper interesse om 3X3 in de volle breedte naar een hoger niveau te tillen? Lees meer over samenwerken met 3X3 Unites of neem contact op voor meer informatie.