Naar boven

LEADERS OF UNITES #34 MAUD RUSTEMEIJER

BASKETBALL HEEFT ALTIJD MIJN INTERESSE GEHOUDEN

Mijn naam is Maud Rustemeijer, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Velsen. Ik woon in hetzelfde huis als waar ik ben geboren en heb het hier erg naar mijn zin. Mijn hele familie woont op steenworp afstand en ook de basisschool en middelbare school waren in de buurt. Dit is de plek waar ik alles en iedereen in de buurt heb, dus ik hoop dat ik hier nog lang kan blijven, of in ieder geval later weer terug zal komen. Op dit moment studeer ik fysiotherapie in Leiden en heb dan ook nog niet de behoefte om uit huis te gaan. 

Ik kom niet echt uit een basketball familie. Mijn ouders hebben de sport nooit beoefend en ook mijn broer, zus en zusje hebben nooit basketball of een balsport beoefend.

Vroeger was ik meer met voetbal bezig, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor basketball en ben ik dit blijven doen. Ik ben begonnen bij OG en toen ik acht jaar was ben ik naar Akrides gegaan. Hier speel ik nu nog steeds. De eerste twee jaar heb ik U10 gespeeld. Ik was altijd net wat jonger dan de meiden die boven mij speelden, dus het duurde even voordat ik met hen mee mocht doorstromen naar de U12 en U16. Snel daarna mocht ik meespelen met de U20 en in een rap tempo stroomde ik door naar Dames 1. Basketball heeft altijd mijn interesse gehouden. Er was genoeg uitdaging en perspectief. Telkens kon ik mijzelf blijven ontwikkelen, naar een hoger niveau doorstromen en op deze manier beter worden. Ik denk dat dit mij ook bij de club heeft gehouden. Daarnaast vind ik het spelletje ook gewoon heel erg leuk! 

DE SNELHEID VAN 3X3 BASKETBALL VIND IK ONTZETTEND GAAF

Ongeveer twee jaar geleden ben ik voor het eerst in contact gekomen met 3X3 basketball. De 3X3 dames van Team NL waren bezig met punten verdienen om zich te kwalificeren, dus organiseerden zij elke maandagavond een 3X3 toernooi. Met dames 1 van Akrides hebben we hieraan meegedaan en dat was ontzettend leuk! 

Deze zomer heb ik de Leader Course afgerond in Velsen en is mijn interesse voor 3X3 nog meer aangewakkerd. Daarnaast heb ik afgelopen zomer aan veel toernooien meegedaan en zijn we zelfs, geheel onverwacht, tweede van Nederland geworden!

De finale die ik toen heb mogen spelen is een van de redenen waarom ik basketball speel; spelen op hoog niveau tegen meiden die er zelf ook keihard voor gaan. De snelheid van 3X3 basketball maakt dat ik deze vorm van basketball zo leuk vind. Je moet er echt 10 minuten vol voor gaan en de verantwoordelijkheid durven nemen. Als jij het schot namelijk niet neemt en de rest van je team ook niet, maak je geen punten en win je de game ook niet. 

De Leader Course is Velsen was een hele positieve ervaring. Binnen no-time stond het hele veld vol met kinderen die enorm enthousiast waren. Ik vond het leuk om te zien hoeveel plezier iedereen heeft en hoe de kinderen zich op de velden zo snel ontwikkelen.

IK WIL LATER GRAAG MET TOPSPORTERS GAAN WERKEN

Wat betreft mijn toekomst hoop ik over 3 jaar afgestudeerd te zijn van de opleiding fysiotherapie. Wellicht dat ik dan een master wil gaan volgen, maar dat weet ik nog niet. Ik heb de ambitie om te gaan werken met topsporters. Ik heb stage gelopen bij een praktijk dat aangesloten is bij onder andere de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Mijn begeleider is afgelopen zomer mee geweest naar de Olympische spelen in Tokyo en zoiets lijkt ook mij erg leuk om eens te mogen doen. Zelf houd ik erg van sport en zou ik graag mensen willen helpen om hun ambities in de topsport te kunnen bereiken. Ik hoop dat als ze moeten presteren ik ervoor kan zorgen dat ze fysiek helemaal in orde zijn en dat ze zo hun doelen kunnen bereiken.   

Daarnaast wil ik zelf graag basketball blijven spelen en hoop ik met 3X3 door te kunnen gaan. Ik vond het erg leuk om deel te nemen aan de toernooien en na de Leader Course van afgelopen zomer is er weer een nieuwe deur voor mij opengegaan. Ook hoop ik voor 3X3 Unites meer te kunnen betekenen in de toekomst. Ik merk dat ik er veel uit heb gehaald en dat de sport mij verder heeft ontwikkeld. Ik word er blij van als andere blij zijn en dat heb ik dit jaar nog meer mogen ervaren op de velden!