Naar boven

LEADERS OF UNITES #88 – Vincent Beekelaar

Ik kocht mijn eerste camera voor de toelating voor de filmacademie

Ik ben Vincent, ik ben 20 jaar oud en woon in Amersfoort. Ik ben iemand die heel gemotiveerd is en graag nieuwe dingen wil leren en altijd wil blijven groeien binnen mijn eigen skills en netwerk, om maar even kort samen te vatten. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, mijn oudere broer en zus zijn al het huis uit. Ik ben dus de laatste.

Ik studeer Communicatie en Multimedia Design, daarnaast ben ik ook bezig met mijn eigen foto- en videobedrijf, dat is nu mijn werk. Een aantal jaar geleden ben ik gestopt met huiswerkbegeleiding om me volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. Ik ben nu vooral bezig met fotografie, daar komen de meeste opdrachten voor binnen, en ik probeer mezelf nu ook verder te ontwikkelen met video. Ik ben eigenlijk van jongs af aan al bezig met video en videobewerking. Voordat ik bij deze studie terechtkwam, wilde ik filmacademie doen. Ik heb speciaal daarvoor mijn eerste camera gekocht, maar ben nooit door de selectie heen gekomen. Uiteindelijk is het dus Communicatie en Multimedia Design geworden. Toen raakte ik eigenlijk een beetje verliefd op het fotograferen in plaats van het filmen dus heb ik me voornamelijk daarop gefocust, maar dat probeer ik nu juist weer om te draaien.

DE SWITCH NAAR BASKETBALL IS EEN VAN DE BESTE KEUZES IN MIJN LEVEN GEWEEST

Ik heb via basketball heel veel leuke vrienden ontmoet. Voordat ik bij Crackerjacks ging, zat ik op voetbal, maar switchen is denk ik een van de beste keuzes uit mijn leven geweest. Bij voetbal was je heel erg op het team gericht: ik zat in een jongensteam en buiten mijn team had ik niet heel veel contact met andere mensen van de club. Bij Crackerjacks voelde het juist meer als één geheel, één club en daardoor kreeg ik veel meer een connectie met andere sociale groepen dan ik gewend was. Ik begon in een U14 team, maar na U20 viel mijn vriendenteam uit elkaar. Iedereen ging studeren, ik ook natuurlijk, dus er was geen tijd meer. Ik ben toen helemaal gestopt op de club, dat vind ik soms nog wel jammer.

In 2020, tijdens corona, werd de Leader Course opgezet in Amersfoort. Ik kon dat jaar niet meedoen, omdat ik mijn kaak had gebroken tijdens het longboarden. Een vriendin van mij, Linde (die sindsdien ook actief Leader is in Amersfoort), deed daar wel aan mee en liet Bas weten dat ik interesse had voor een volgende keer. Dus een jaar later werd ik toen gevraagd, en heb ik meteen ja gezegd. Het leek me sowieso leuk om wat met basketball te doen, om toernooien opzetten en om in de community te komen. Dus zeker het sociale aspect trok me erg aan. En ik deed het ook om uit mijn comfortzone te komen. Tijdens de Leader Course vroeg ik aan Bas over Unites’ contentteam, en ik kon gelijk mijn nummer achterlaten. Zo ben ik eigenlijk begonnen met content maken voor Unites. Daardoor heb ik wel geleerd dat ik vaker op mensen moet afstappen en hen moet vragen of ze iets nodig hebben wat ik hun kan bieden. 

Hier kan ik wel geld voor vragen

Tijdens de Leader Course heb ik Rivan ontmoet, die ook de Leader Course deed. Hij komt ook uit Amersfoort en maakt muziek. Hij vroeg me om behind the scenes-materiaal te schieten tijdens een videoclip die hij opnam. Ik ben daarna bij een paar optredens van hem geweest en hij nam me ook weer mee naar andere evenementen met weer allerlei andere artiesten die mijn werk tof vonden. Ik kreeg op dat moment zo veel connecties dat ik dacht: hier kan ik wel geld voor vragen. Bij zo’n optreden leerde ik ook een muziekbedrijf kennen, dat mij wil inzetten voor andere evenementen. Dus via Unites ben ik een beetje voor mezelf begonnen.

Ik heb na de Leader Course daarom nooit echt iets gedaan met trainingen of lessen geven, maar ik ben gelijk doorgegaan met content maken. Ik heb bijvoorbeeld video’s en foto’s gemaakt tijdens Comic Con. Maar, ook op kleinere evenementen zoals de opening van het court in Bussum, dat was mijn eerste échte opdracht voor 3X3. Ik ben ook de afgelopen twee jaar met Anes, Shuwendly en Aaron naar Sneakerness gegaan voor Unites om daar te filmen en fotograferen. Dat is tot nu toe wel de tofste klus die ik heb gedaan.

Ik hoop dat ik nog lang projecten voor Unites kan blijven doen, het lijkt me ontzettend tof om een groter project, zoals een documentaire, te doen. Voor mijn persoonlijke werk lijkt het mij heel gaaf om ooit een film te maken die ook echt in de bioscopen draait, dat wil ik in ieder geval één keer in mijn leven hebben gedaan. Maar ik wil ook sowieso in de muziekwereld verder blijven werken! Ik vind het heel tof om Rivan te zien, hoe hij vorig jaar bezig was en hoe hij dit jaar alweer veel beter bezig is en wordt gevraagd voor andere evenementen. Om dat proces mee te maken en te zien hoe hij en andere artiesten groeien, daar word ik toch wel blij van. Het is tof om dat mee te mogen maken en te documenteren.

Lees meer Leaders of Unites verhalen!