Naar boven

Mark Schuurman oprichter 3X3 Unites

Mark Schuurman

Het enthousiasme wat Mark Schuurman heeft voor basketbal en maatschappelijke verbinding is al vroeg zichtbaar in zijn leven. Behalve enthousiasme heeft Mark Schuurman ook de nodige ervaring. Hij was voormalig basketbalspeler, coach, manager en directeur op lokaal en mondiaal niveau.

Het begon allemaal in Enkhuizen bij een basketbalvereniging via het enthousiasme van zijn moeder, daarna via Amsterdam waar hij eerst zijn Bachelor Leraar Lichamelijke Opvoeding behaalde om vervolgens door te gaan naar Gronignen om te werken en te studeren tot Sports manager . Na enkele jaren actief te zijn als professional in het basketbal was de tijd rijp voor een Master in Coaching op het Johan Cruijff institute weer terug in Amsterdam.

Sportloopbaan Mark Schuurman

Tijdens zijn opleiding tot sportmanager werkte Mark in Groningen voor profbasketbalclub Donar als commercieel manager en was mede-initiatiefnemer in het oprichten van de jeugdacademy. Bij het ontwikkelen van de jeugdacademy zijn de eerste tekenen van maatschappelijke verbinding die bij Mark hoog in het vaandel staan al zichtbaar.

Mark Schuurman oprichter 3X3 Unites

VAN NBB NAAR 3X3 UNITES

Mark begon, na een kort avontuur bij de gemeente Amsterdam, aan zijn volgende uitdaging bij de Nederlands Basketball Bond (NBB).

Eerst als manager basketball ontwikkeling en later als manager topsport. Vanwege deze functies stond hij in 2014 als manager namens de Nederlandse Basketball Bond (NBB) op het WK 3X3.

Tijdens datzelfde WK leerde hij Jesper Jobse kennen. Jesper debuteerde als 3X3 basketball speler op zijn eerste WK. Hun passie voor 3X3 basketball was aanstekelijk en NBB vroeg aan de sportieve heren of ze 3X3 basketball wilden organiseren tijdens de Urban Sports Week van 2016 in Amsterdam. Deze samenwerking werd de start van 3X3 Unites.

De oprichting van 3X3 Unites

Vanuit de gezamenlijke passie voor ontwikkeling, jeugd en ondernemen startten Mark en Jesper 3X3 Unites tijdens de eerste Urban Sports Week Amsterdam. Het perspectief wat 3X3 basketball vanaf dat moment al bood was voor hen de reden om kennis, kunde en passie over te brengen aan jongeren. Het gevoel van perspectief bieden door middel van 3X3 willen ze graag doorgeven. Het is niet zomaar een sport, het zit vol met life skills, die buiten het veld ook goed van pas komen. Denk daarbij aan: verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn en beslissingen nemen.

Mark Schuurman in eigen woorden

Mark Schuurman ziet zichzelf als een creatieve en enthousiaste sportmanager met een enorme passie voor high performance. Hij is vaak de initiator van unieke sportprogramma’s, evenementen en business to business activiteiten.
Sport mengt hij zonder moeite met zijn vaardigheden in zakendoen en het leggen van sociale verbindingen. Dit komt zeker duidelijk naar voren in zijn werk en passie voor 3X3 Unites.

Deel jij dezelfde passies als Mark op het gebied van 3X3 basketball, het sociale verbindingsaspect en de zakelijke kant ervan? Neem contact op en laat je informeren over een samenwerking met 3X3 Unites.