Naar boven

Team Utrecht en Katwijk nemen de winst in de 3x3 Pro League Finals in Amsterdam!

Op zaterdag 8 juli werd tijdens het Vunzige Deuntjes festival in Amsterdam de 3x3 PRO League Finals 2023 voor mannen en vrouwen gespeeld. Na de stops in Den Haag, Hilversum en Utrecht gingen de 3x3 Pro League teams nog een keer met elkaar de strijd aan. Dit keer op een locatie die nooit eerder in Nederland is geweest!

De mannen finals werden afgetrapt door de 2 teams die zich vanuit de 3x3 Street League dit jaar hebben gekwalificeerd. Een grote stap dichterbij voor hun in de 'From the streets to the world tour' campagne.

Helaas werden beide teams, team Zwanenburg & team Woenzel, uitgeschakeld in de poule fase. ''Het is een unieke kans geweest voor ons om vanuit ons lokale pleintje te strijden tegen allerlei verschillende teams en uiteindelijk een spot te verdienen in de 3x3 PRO League. Dat is waarvoor we het doen, en daarom zullen we volgend jaar ook zeker terug zijn!'' zegt Sam Ghamari, speler team Zwanenburg.

Van start tot eind domineerde Team Utrecht de 3x3 Pro League stops. Ook afgelopen weekend door een spectaculaire prestatie pakt Team Utrecht de winst voor de mannen 3x3 PRO League finals. Hiermee plaatsen zij zich voor de FIBA 3x3 World Tour Masters in Amsterdam op 6/ 7 oktober in de Gashouder.

Bij de dames stonden de verwachtingen hoog bij team Katwijk. Zij namen de winst mee in de afgelopen 2 stops, en wisten dat afgelopen weekend weer te doen! Hiermee plaatsen zij zich voor de Dusseldorf Summer Challenge en nemen ze een flink bedrag mee naar huis.

CLICK HERE FOR ALL PHOTOS