Naar boven

3x3 Unites

We challenge our universe to grow. By crossing borders and leading by example.
We connect and empower people through everything 3X3 has to offer.  

3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkelingen beginnen door het kleine te omarmen. Sinds de oprichting in 2016 inspireert en ondersteunt 3X3 Unites jongeren die hun dromen willen najagen. Om zo een positieve impact te hebben op hun levens en daarmee de wereld om hun heen. Met 3X3 basketball als middel bieden we handvatten om eigenaar te worden over hun eigen succes. Dat doen we door te inspireren met onze topsporters en topsport events. Door onze kennis in te zetten voor de ontwikkeling en inrichting van deze sport, maar ook voor de ontwikkeling van de openbare ruimte waar we onze sport beoefenen.

Ons belangrijkste wapen voor lokale en persoonlijke groei is ons leader programma, waarin jongeren life-skills ontwikkelen dankzij 3X3. We dagen jongeren uit zelf hun ambities vast te stellen en na te streven onder de vleugels van onze stichting. In het programma van 3X3 Unites ontwikkelen zij vaardigheden om in hun wijk een community te bouwen. Zij krijgen de ruimte activiteiten te ontwikkelen binnen hun eigen community. We ondersteunen ze wanneer zij trainingen willen opzetten binnen bijvoorbeeld hun eigen school en we bieden ze de kans op werkgelegenheid door te werken grote professionele 3X3 events, of zelfs binnen onze stichting of bij partners.

Inmiddels heeft 3X3 Unites wereldwijd honderden jongeren opgeleid, tienduizenden jongeren bereikt met ruim 2.500+ activiteiten en events per jaar en werken we samen met tal van organisaties, overheden en bonden over de hele wereld.

SPORT FOR DEVELOPMENT

Het karakter van de 3X3 sport leent zich bij uitstek om ontwikkeling teweeg te brengen. Vanuit haar visie, programmering en doorontwikkeling zet 3X3 Unites zich dagelijks gericht in om aan de slag te gaan binnen de maatschappelijke thema's vanuit de gemeenten. Deze thema’s zijn:


  • Jongerenwerk
  • Jeugdcriminaliteit
  • Eenzaamheid
  • Preventie door een gezonde leefstijl-, Kansengelijkheid-, Werk & participatie
  • Democratisering
  • Diversiteit
  • Vluchtelingen


Lees meer over de manier waarop 3X3 Unites het verschil maakt op deze maatschappelijk thema’s

Projecten van 3x3 unites

Overal ter wereld zetten we ons in om 3X3 in de volle breedte naar een hoger niveau te tillen. Van kleinschalige inspiratieworkshops tot het hele jaar door 3X3 activiteiten in verschillende gemeenten. 3X3 Unites organiseert daarnaast ook nationale en internationale topsportevenementen.

SPORT FOR DEVELOPMENT

EEN HECHTE COMMUNITY

FROM THE STREETS TO THE WORLD STAGES

Check hier alle 3X3 Unites projecten

De ontwikkeling van de sport & van 3X3 UNITES

3X3 is de snelst groeiende urban teamsport ter wereld! Van een echte straatsport is het in enorm snel tempo gegroeid tot een professioneel georganiseerde Olympische sport. Elke speler kan door toernooien te spelen punten verdienen op de wereldranglijst tussen de beste spelers van de wereld. Bij deze sport is de weg naar het hoogste podium daarmee maakbaar door de speler. Of zoals de FIBA het omschrijft: 

From the Streets to the Olympics


Binnen 3X3 Basketball zijn spelers eigenaar van de processen en dus de sport; verantwoordelijkheid nemen, flexibel zijn en beslissingen (durven) nemen. Vaardigheden die van pas komen op het speelveld, maar ook bruikbaar zijn in het dagelijkse leven daarbuiten. 

Sinds 2016 zet 3X3 Unites zich in om talenten te ontwikkelen, jongeren op te leiden, next level events te organiseren en een bijdrage te leveren binnen ontwikkelingssamenwerkingsprojecten wereldwijd.

3x3 unites TEAM

Wij dagen iedereen die betrokken is bij onze organisatie uit om te groeien, de lat hoog te leggen en een rolmodel te zijn voor anderen. Of het nu gaat om de leaders op de pleinen, de partners waar we mee werken, of om onze collega’s. Groei in elke vorm staat bij ons altijd centraal.

MAAK KENNIS MET ONS GEDREVEN TEAM