Naar boven

3x3 basketball toernooi

3X3 BASKETBALL TOERNOOI, let's play!

3X3 basketball begint steeds meer naam te maken. Niet alleen in het buitenland of Amerika, waar de sport officieel vandaan komt, maar ook hier in Nederland. Meer naam betekent automatisch ook toernooien, want zoals bij iedere sport willen de beste spelers ook hier met elkaar duelleren en strijden om de titel.
De Nederlandse Basketball Bond organiseert met regelmaat een 3X3 basketball toernooi in samenwerking met andere partijen. 3X3 Unites is één van die partijen. Zij organiseerden samen het succesvolle 3X3 basketball toernooi de 3X3 Challenger in Utrecht. De vliegende start voor het organiseren van grote 3X3 basketball toernooien. Check de 3X3 events en activiteitenkalender voor meer informatie.

STREET LEAGUE 3X3 BASKETBALL TOERNOOI

3X3 Street League is een recreatief basketbaltoernooi wat de aftrap is geweest van een toernooi reeks die resulteerde in de basketball toernooi finale: 3X3 Unites Challenger.

Het mooie aan de 3X3 basketball toernooien is dat echt iedereen kan meespelen. Het varieert van recreatief tot professioneel niveau. Afhankelijk van wat jouw ambities zijn, lekker hoop shooten in de zon in je vrije tijd of vol gas gaan à la Dusan Bulut.
Het kan allemaal.

BELANG 3X3 TOERNOOIEN

De toernooien zijn een must voor de hechte community van 3X3 Unites. De voorbereiding op de wedstrijden zorgt ervoor dat zij elkaar beter leren kennen, zich bewust worden van hun talenten en ontwikkelpunten. De dynamiek van het spel tijdens zo’n basketball toernooi heeft in de community al vele jongeren doen opbloeien on the courts and of the courts! Dat is voor 3X3 Unites een belangrijke reden om recreatieve toernooien te organiseren. Met de ambitie en passie die zij hebben voor 3X3 basketball dragen zij ook bij aan maatschappelijke thema’s.

PROFESSIONEEL 3X3 BASKETBALL TOERNOOI

Vanuit het recreatieve 3X3 basketball toernooi stomen we door naar de professionele basketbaltoernooien. Samen met 3X3 Leaders, vrijwilligers, Nederlandse basketball bond en partners organiseren we PRO Events. 3X3 Unites heeft namelijk een goede PRO Cup zomer achter de rug. Het ene na het andere professionele 3X3 basketball toernooi vond plaats. Het winnende herenteam kon zich zo classificeren voor de FIBA 3X3 Challenger en de dames voor de PRO Cup Finals. Dan hebben we nog het professionele 3X3 basketball toernooi 3X3 Pro League. Dat is het ware strijdtoneel onder de basketbaltoernooien. Hier stormen de beste Nederlandse basketballers het veld op, klaar om te strijden voor de titel en het prijzengeld.

3X3 BASKETBALL TOERNOOI ORGANISEREN?

Niet alleen het spelen in een 3X3 toernooi is een ware sport, ook het organiseren ervan. Ook hier gaat het 3X3 team voor een topresultaat, door telkens weer te zorgen voor een geweldig 3X3 basketball toernooi. Interesse om ook deel uit te maken van deze community, partner te worden of zelf een toernooi organiseren? Let’s get in touch!

Kun je niet wachten om een 3X3 basketball toernooi bij te wonen of te spelen. Check onze agenda. We’re looking forward to see you!