Naar boven

Iconische Gashouder in Amsterdam decor voor FIBA 3x3 World Tour Masters!

Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober organiseert stichting 3X3 Unites de tweede editie van de FIBA 3x3 World Tour Masters in Nederland. De iconische Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam West, is de locatie waar dit spectaculaire event gaat plaats vinden. Het event is onderdeel van de meest prestigieuze mondiale competitie van de FIBA. Wat betekent dat ook dit jaar weer de aller beste spelers ter wereld naar Nederland komen om te strijden voor de prijzen en de punten op de wereldranglijst.

Voor Jesper Jobse, co-founder van 3X3 Unites en ex-international is de Gashouder een droomlocatie. “Als speler heb ik altijd geroepen dat de Gashouder de perfecte plek is voor een 3x3 toernooi van het hoogste niveau. Het gebouw heeft iets magisch. ''

Met zijn bijzondere industriële uitstraling en de ligging in het Amsterdamse Westerpark, heeft de Gashouder alles in zich om 3x3 op een volgend niveau aan de wereld te laten zien.”

Nadat twee weken geleden Amsterdam als host city bekend werd gemaakt, volgt nu het nieuws over de Gashouder als locatie. “We gaan er alles aan doen om de bezoeker een totaal nieuwe live basketbalervaring te bieden” vertelt Mark Schuurman, tevens co-founder 3X3 Unites, verder. “We streven er in al onze events naar om een onvergetelijke ervaring neer te zetten voor het publiek, de spelers én de organisatie. Met de Gashouder als decor hebben we een droom locatie om dit te faciliteren. ''

''We zijn enthousiast om samen met onze partners een belevenis te ontwikkelen die de schoonheid van deze locatie en van de sport ultiem tot hun recht laten komen.”

Op 6 en 7 oktober doet wereldtop van het 3x3 circuit de hoofdstad aan. Oktober is tevens de laatste maand waarin punten verdiend kunnen worden voor de landenranking van de FIBA in de route naar Olympische kwalificatie voor Parijs 2024.

Op basis van deze landenranking kwalificeren de top drie landen zich rechtstreeks voor de spelen. “We hopen dat onze Nederlandse spelers dit als de ideale mogelijkheid zien om die laatste maand voor eigen publiek succesvol in te gaan.” zegt Jobse.

De roots van stichting 3X3 Unites liggen in Amsterdam. In 2016 startte hier het eerste maatschappelijke programma van de stichting, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Dat we nu in de Gashouder met ons bevlogen team, met hierin veel jongeren vanuit die eerste opleiding, deze unieke beleving kunnen gaan creëren is heel mooi. Naast het neerzetten van een heel bijzonder event kunnen we hierdoor de jongeren uit onze community een platform bieden in de organisatie en een legacy te creëren die nog lang impact maakt”, sluit Schuurman af.

In de komende weken volgt er meer nieuws over de FIBA 3x3 World Tour Amsterdam Masters 2023.
Laat hier je mailadres achter om als eerste op de hoogte te zijn en als eerste jouw tickets te kunnen claimen!

Houd mij op de hoogte!