Naar boven

3x3 voor scholen

3X3 Basketbal is in 2017 toegevoegd aan het Olympische programma. Het is een flitsende, snelle sport, waar fysiek, mentaal en emotioneel ontzettend veel van je gevraagd wordt. Als team speel je zonder coach. Dit betekent dat je tijdens wedstrijden elkaar moet coachen en dat vraagt om acceptatie, volwassenheid, om kunnen gaan met kritiek en nog veel meer. Daarnaast speel je met zes spelers tegelijk op één basket, waardoor tijdens een sportles er meer kinderen tegelijk kunnen sporten dan met regulier basketball.

3X3 Unites heeft speciaal voor scholen een eigen aanbod gecreeerd, bestaand uit 3X3 clinics, kennismakingslessen en een naschoolsaanbod. In alles wat wij organiseren werken we aan de verschillende vaardigheden die je kan leren door middel van 3X3, zoals de leiding nemen, acceptatie, samenwerken, verbinden met elkaar, risico’s durven nemen waar nodig en doelgericht werken, naar voren te laten komen en te stimuleren. And last but not least, fun! Sporten moet natuurlijk gewoon heel leuk zijn, en geloof ons, dat is 3X3 basketbal zeker! Ben je geïnteresseerd geraakt, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een 3X3 clinic op maat.


3X3 CLINICS

Binnen de stichting 3X3 Unites hebben wij verschillende professionele 3X3 basketballers, waarvan sommige zelfs spelen in het Nationale Team. Zij leren jou graag alles over 3X3 basketbal tijdens een gave clinic.


KENNISMAKINGSLESSEN

Wij laten graag iedereen kennismaken met 3X3 basketbal. De door ons opgeleide 3X3 Leaders gaan daarom graag op bezoek op scholen in het basis en middelbaar onderwijs voor het geven van kennismakingslessen en clinics.


Naschools aanbod

Het is ook mogelijk om 3X3 in te zetten als structurele naschoolse activiteit. Samen met de leerlingen gaan leren we alles over de 3X3 sport en natuurijk komen de Life Skills aan bod.
Het naschools aanbod is mogelijk in zowel basis- en middelbaar onderwijs, veelal in samenwerking met de gemeente en de organisaties die het naschoolse sportaanbod reguleren in de stad, maar het is ook mogelijk als school of BSO rechtstreeks met ons samen te werken.

ADVIES OVER IMPLEMENTATIE 3X3 OP SCHOOL

3X3 wordt steeds meer op scholen ingezet. Niet alleen kunnen er meer leerlingen tegelijk sporten, maar ook het karakter van de sport leent zich ontzettend goed voor het aanleren van persoonlijke vaardigheden.
Op basis van onze ervaring adviseren we scholen over de beste manier om op hun school 3X3 te implementeren, zodat het niet alleen een leuke sportles is, maar het volledige potentieel benut wordt.

Nieuwsgierig geworden? Laat je gegevens achter, dan spreken we hier gauw over verder.

Contactformulier

Er is een fout opgetreden.