Naar boven

3x3 voor gemeenteN

Over de hele wereld werkt 3X3 UNITES samen met lokale overheden om het verschil te maken in de maatschappij. Onze Leadership programma’s vormen hiertoe de basis. Door middel van deze programma’s leren we jongeren door middel van 3X3 basketbal Life Skills waar zij en hun lokale community blijvend voordeel van hebben.

Het karakter van de 3X3 sport leent zich in het bijzonder voor de ontwikkeling van vaardigheden die in het dagelijks leven essentieel zijn. Deze vaardigheden noemen we Life Skills. Snel schakelen, het tonen van veerkracht van eigenaarschap, sportiviteit, inclusiviteit zijn slechts een aantal van de Life Skills die in onze programma’s centraal staan.

Jongeren die onze, door het NOC*NSF gecertificeerde, 3X3 Leader course volgen blijven na het behalen van hun Leader diploma onderdeel van onze activatieprogramma’s op de basketbalvelden in de gemeenten waar we actief zijn. Zij zorgen er op lokaal niveau voor dat er in hun community een structureel 3X3 aanbod is met activiteiten, trainingen en evenementen. Zo garandeert 3X3 Unites een langdurige impact.

Lees hier meer over onze Leader course.

250+ actieve Leaders

1.250+ activiteiten & events

12.500+ kids op de courts

Binnen 3X3 Unites vinden we het belangrijk om te zorgen dat iedereen in onze community zich kan blijven ontwikkelen. Voor de meer ervaren 3X3 Leaders hebben we dan ook een Instructor Course ontwikkeld. Na afronding van dit programma van 8 bijeenkomsten krijgen deze gloednieuwe instructors een meer coördinerende rol. 
Lees hier meer over onze 3X3 Instructor Course.

SPORT FOR DEVELOPMENT

Het karakter van de 3X3 sport leent zich bij uitstek om ontwikkeling teweeg te brengen. 3X3 UNITES zet zich vanuit haar visie, programmering en doorontwikkeling dagelijks gericht in om aan de slag te gaan binnen de maatschappelijke thema's vanuit de gemeenten. Deze thema’s zijn:

  • Jongerenwerk
  • Jeugdcriminaliteit
  • Eenzaamheid
  • Preventie door een gezonde leefstijl- Kansengelijkheid- Werk & participatie
  • Democratisering
  • Diversiteit
  • Vluchtelingen

Lees hier meer over de manier waarop 3X3 het verschil maakt op deze thema’s.

LEGACY COURt

Door middel van de Leadership programma’s biedt 3X3 Unites de tools om de locale community te activeren en te verbinden. Door de jaren heen is keer op keer bewezen hoe belangrijk goed onderhouden basketball velden zijn op de impact die gemaakt kan worden.

Lees hier meer over het belang van kwalitatieve courts.

Leader manual

3X3 UNITES houdt zich niet alleen met de praktische kant van de sport bezig, we initieren ook onderzoek naar de maatschappelijke kracht van straatsport met 3X3 als verdieping. In samenwerking met meerdere gerenommeerde internationale partners hebben we 2 jaar lang onderzoek gedaan naar de impact van 3X3 voor de ontwikkeling van de individu en communities. Hieruit is het allereerste 3X3 boek ooit voortgekomen. De Leader Manual. 

Lees verder over de Leader Manual.

Lees hier meer over de laatste ontwikkelingen in de gemeenten waar wij actief zijn!