Back to top

meet 3x3 amsterdam player maksim kovacevic

Team Amsterdam is van start gegaan met het nieuwe seizoen 2021 3X3!
Tijdens de eerste ronde van de Unites League in St. Petersburg heeft 1 speler zich in de kijker gespeeld! De Serviër Maksim Kovacevic is de nieuwe speler van Team Amsterdam en brengt veel ervaring & kwaliteit met zich mee! Dankzij zijn toevoeging aan het team kunnen we dit seizoen veel verwachten van Team Amsterdam!

Maak kennis met Maksim Kovacevic en stay tuned voor meer Team Amsterdam content over hun doelen voor het komende seizoen!

Maksim Kovacevic

Maksim startte al vroeg met basketballen. Op zesjarige leeftijd stond hij al op het veld in zijn geboorteplaats Valjevo in Servië. Op zijn vijftiende maakte hij de overstap naar Partizan Belgrado, waar hij vijf jaar speelde. Om na vervolgens op professioneel niveau te spelen in Servië, maar ook in het buitenland voor veel verschillende teams van verschillende landen.

Overstap naar 3X3 basketball

Na 11 jaar 5 tegen 5 basketbal te hebben gespeeld, kwam Maksim Kovacevic in aanraking met 3X3 basketball. Zijn vriend Stefan Stojacic vroeg hem een keer in te vallen bij team Liman in Servië. Dat was wel even wennen. Nieuwe sport, nieuw team, nieuwe regels. Eigenlijk alles was nieuw. Maksim speelde uiteindelijk twee jaar bij dit team. “Je bent volledig afhankelijk van jezelf, niet van een coach of iemand anders. Je hebt maar één wissel en zodra er gedoe op het veld ontstaat moet je dat direct achter je laten, ook al is het pas vijf seconden geleden.” aldus Kovacevic. Dat vindt hij het mooiste aan 3X3. 

Maksim Kovacevic & Team Amsterdam

In 2021 werd Maksim Kovacevic onderdeel van Team Amsterdam. Maksim is blij met hoe hij werd ontvangen door het team. Hij voelde zich direct geaccepteerd. Iets wat volgens hem ontzettend belangrijk is, want zonder acceptatie van de spelers en de staf kun je je onmogelijk aanpassen aan een nieuw team. We vroegen Maksim Kovacevic wat hij het mooiste vindt aan zijn team vergeleken met andere teams waar hij eerder voor speelde. “Dat ze hongerig zijn, hongerig om te winnen en openstaan voor nieuwe dingen”. Team Amsterdam is ook erg blij met een speler als Maksim in hun midden. Hij voegt zoals hij het zelf noemt wat ‘Balkan-vuur’ toe en heeft veel aan de ervaring die hij eerder in zijn carrière opdeed bij Liman. “Deze sport vraagt om een grote hoeveelheid energie. Je speelt voortdurend op de toppen van je kunnen, fysiek en mentaal. Opgeven is geen optie.” 

Maksim Kovacevic is nog lang niet uitgespeeld, hij hoopt nog veel 3X3 toernooien te winnen met Team Amsterdam. En zijn ultieme doel? Deelnemen aan de Olympische Spelen.